A kutatás-fejlesztés az autóiparban most lutri

2023. december 27. 23:01

A kormány mostani akkumlátorgyarmatosítási tervei egyre valószínűbb, hogy nagyon rosszul fognak öregedni.

2023. december 27. 23:01
Ungár Péter
Ungár Péter
Facebook

„Azt írják az ehhez értő emberek, hogy a kutatás-fejlesztés az autóiparban most lutri, ki milyen technológiára mennyi pénzt tesz. Mi miért tettünk akkor minden zsetont egy olyan technológiára, ami minden iparági szereplő szerint elavult lesz tíz év múlva?

A bejelentett gyárak megtérülési ideje nem két év. Tíz év múlva biztos ugyanilyen nyereségesek lesznek ezek a gyárak? Mi lesz akkor, hogy ha a lítium geopolitikai helyzete és a növekvő ára miatt egy más alapanyagú technológia lesz a világpiacvezető? Akkor mivel fogja a kormány magyarázni, hogy százmilliárdokat tettek egy elavult technológiát gyártó nagytőkés kör zsebébe?

Természetesen ebben van az EU vezetésének is felelőssége. De ezt a felelősséget akkor lehet felróni, ha mi magyarok ennek ellen tartunk, nem akkor, ha szolgaian kiszolgáljuk.

A kormány mostani akkumlátorgyarmatosítási tervei egyre valószínűbb, hogy nagyon rosszul fognak öregedni. És akkor majd elmondhatjuk mi zöldek, hogy nekünk volt igazunk. Ez ugyanakkor nem vígasz. A vízkincs és az a pénz, amit erre elpazarolunk nem vár meg. Egy lehetősége van, jövő júniusban megüzenjük, hogy több százezren vagyunk, akik szerint őrültség a jelen technológiáit a jövőre vetíteni.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép illusztráció. Fotó: CFOTO / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
euphorbiapulcherrima
2023. december 29. 15:13
Jut eszembe, ha valaki "zöld" miért nem a szélkerekek által ledarált madarak százmilliói miatt aggódik.Ők is természet részei.
irmag2
2023. december 29. 12:53
Olvastad a lottó kapcsán, hogy a szelvénydíj emelése nélkül magasabbak lesznek a nyeremények? Ez ihletett téged is a hozzászólásra, csak rosszul értelmezel (mint mindig)!
lbs0420
2023. december 29. 03:30
Ez a népművészeti cserépedény (köcsög) már azt képzeli,hogy a járműfejlesztéshez és gyártáshoz is ért...
Tuners
2023. december 28. 22:24
“A bejelentett gyárak megtérülési ideje nem két év. Tíz év múlva biztos ugyanilyen nyereségesek lesznek ezek a gyárak? Mi lesz akkor, hogy ha a lítium geopolitikai helyzete és a növekvő ára miatt egy más alapanyagú technológia lesz a világpiacvezető?“ Savas ólom akkumulátor telepem üdvözletét küldi 1859-ből. Még mindig a legelterjedtebb akkumulátortípus as of 2023. Azt is már nagyon temették a lítiumok elterjedésekor, nem kell aggódni, bármit találnak fel, bármi terjed el, a lítium is, meg még az ólom is még jó sokáig jelen lesz. Jó sokáig != tíz év, az ólom akku 170 éve van jelen, na az már jó sok :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!