Karácsony szerint a Kincstár ellopta a budapestiek pénzét

2023. december 22. 15:59

Szerdán a Kúria hatályon kívül helyezte a Fővárosi Ítélőtábla korábbi döntését, amely azonnali jogvédelmet biztosított a fővárosnak a szolidaritási adó miatt. Ma egy újabb ítélet született Karácsony Gergely szerint.

2023. december 22. 15:59

Karácsony Gergely péntek délután három óra után pár perccel közölte a Facebook-oldalán, hogy „délelőtt tíz óra után egy perccel a Fővárosi Törvényszék azonnali jogvédelem keretében megtiltotta az Államkincstárnak, hogy inkasszálja a Fővárosi Önkormányzatot”

A főpolgármester szerint ehhez képest negyven perccel később a Kincstár mégis levett 4 milliárd 844 millió forintot a fővárosi önkormányzat számlájáról – s ahogy fogalmazott – „konkrétan ellopva ezzel a budapestiek pénzét”. Ez Karácsony szerint nyilvánvalóan bűncselekmény, és egyébként 12 évig nem évül el. 

Szóval nem lennék nyugodt azoknak a helyében, akik ezt elkövették” – fogalmazott.

Tehát tovább folyik a háború a kormány és a főváros között, hiszen a Világgazdaság beszámolója szerint szerdán a Kúria hatályon kívül helyezte a Fővárosi Ítélőtábla korábbi döntését, amely azonnali jogvédelmet biztosított a fővárosnak az állam által követelt szolidaritási adó miatt. (Budapestre 2023-ban mintegy 58 milliárd forint szolidaritási adó hárul, ebből Karácsony Gergely csak 33 milliárdot tart jogosnak.) 

Karácsony posztja alapján egy újabb ítélet ismét a fővárosnak adott igazat, de meglepő lenne, ha ezzel lezárulna az ügy, további bírósági ítéletek várhatóak az ügyben.

Nyitókép: Fotó: Trenka Attila/Mandiner

 

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2023. december 28. 21:15
Büdös patkány vagy nem ember!!!!!!!!!
bagira002
2023. december 24. 00:19
Tolvaj kiált tolvajt . Az állami számvevőszéket Karácsonyra küldjék már rá , számoltassák el.
bagira002
2023. december 22. 21:53
2024 Nyarán Karácsony nem lesz.
bagira002
2023. december 22. 21:02
Karácsony a pártbarátainak szét osztotta , választáskor sok gurulót kaptak nyugatról igy győzni nem siettek , de az önkormányzatokban ahol a kassza tele volt oda tolakodtak . Marha fővárosiak a kasszaürítéshez oda szavazták őket . Fővárosiak olyanok amilyen dk vezetői .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!