„Magyarország most a béke szigete” – olyan könyv jelent meg a napokban, aminek Brüsszel nagyon nem fog örülni

2023. december 16. 10:49

A Nyugat saját értékei ellen folytat háborút, az Isten-haza-család hármas egységét bontja le – mutatott rá a könyv bemutatóján Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója.

2023. december 16. 10:49

„A magyar nagystratégia Szent István óta állandó: egy birodalom se olvaszthasson be minket” – mondta el Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója Horváth József Veszélyes idők c. könyvének bemutatóján, ahol a biztonságpolitikai tanácsadó kijelentette, hogy „az az ország, amely biztonságban tudja magát, nagyon komoly versenyelőnyben van”.

„Magyarország is a Nyugat része, de mi megmaradtunk normálisnak”

Szánthó Miklós köszöntőjében hangsúlyozta: „Magyarország is a Nyugat része, de mi megmaradtunk normálisnak”. A főigazgató felvázolta, hogy világrendszerváltás küszöbén állunk, a tradicionális nyugat-keleti szembenállás mellett megjelent az észak-déli törésvonal is:

Mind szembesülünk a konfliktusokkal, járványokkal, a migrációval és az általa jelentett terrorfenyegetéssel, amit tetéz még a progresszívek ideológiai terrorizmusa is”

– tette hozzá. Az Alapjogokért Központ főigazgatója szerint míg a Nyugat saját értékei ellen folytat háborút, az Isten-haza-család hármas egységét bontja le, a többi civilizáció mind büszke saját történelmi alapjaira és eredményeire.

„Magyarország célja, hogy elkerülje a birodalmi befolyást, mert ha nagy birodalmak harcoltak egymással, abból Magyarország mindig rosszul jött ki belőle, perifériára került. Ha béke volt, az elhelyezkedése és a kereskedelem révén az ország találkozási ponttá vált nyugat és kelet között” – tette hozzá.

Horváth Józseffel a könyvről Apáti Bence, a Megafon véleményvezére és Kobza Miklós, az Alapjogokért Központ kreatív vezetője beszélgetett. A szerző szerint a biztonságról már a migrációs válság óta tudható, hogy nem magától értetődő, kiderült, hogy Európát nem kerülik el a háborúk és hogy a biztonság az tőkeként is megjelenik.

Magyarország most a béke szigete, de ezt nem vehetjük egyértelműnek, tenni is kell érte”

– hangsúlyozta. Eközben a biztonságot feladó nyugat cinizmusa végtelen: az oroszországi szankciók bevezetésekor már készen álltak a vállalatok, amikkel kijátszhatták azokat. A nyugat vagy hazudott vagy pedig abban a hitben élt, hogy sokkal erősebb, mint a valóságban.

***

Nyitóképen: A frissen megjelent könyv borítója. Fotó: Alapjogokért Központ

 

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2023. december 16. 16:54
Ezeket a könyveket, alapból angolul kellene megjelentetni, Terjeszteni a brüsszelieknek, a new-yorkiaknak stb.
polárüveg
2023. december 16. 13:58
A háttérhatalmi stratégiais jól felrajzolható. A Kárpát-medence ezer éveken át népesség -, kultúra - és technológia kibocsátó központ volt Európa közepeként. Valamint hatalmi központ, melyet a Tápiószentmártonban fellelt fekvő aranyszarvas jelez. Nem tudta elfoglalni perzsa, Nagy Sándori, majd római birodalom sem, pedig akarták. Attila szövetségesi szakrális uralmát testvérháború kirobbantásával lezúzták. Attila örökét helyreállító magyar apostoli királyság királyait gyilkolászták, ellene egyesült hadakkal Pozsonynál és az első keresztes hadjárattal támadtak. Nyugat paktumot kötött a tatár kánnal az elpusztításunkra. A legkeresztényibb francia király a szultánt felszólította Magyarország elfoglalására. A Habsburgok gyarmatként kezelve elnémetesíteni akarták, és nem jutottak a kiirtásig, csak a kulturális emlékeket pusztították el. Trianon jogfosztó csonkítása is csak a lengyel sorshoz mérhető. E trend után ne higgyünk javulásban... viszont acéllá ütötték a magyarságot!
nempolitizalok-0
2023. december 16. 13:23
Fura lenne ha nem örülne, hiszen Brüsszel nem szólhat bele abba, hogy akár vele szemben kritikus könyvet adnak ki Magyarországon. Ez ugyanis ellenkezne az általa fontosnak tartott szólásszabadsággal.
I feel the earth move under my feet
2023. december 16. 13:11
" olyan könyv jelent meg a napokban, aminek Brüsszel nagyon nem fog örülni" Szánthó elvtárs! El kell szomorítsalak.. hiába nézed minden olvasódat hülyének, Brüsszelt (háta megett az USA-val) rohadtul nem érdekli a kutyaugatásod. Azt sem tudják, hogy létezel. De még Orbán sem akadály számukra. Keresztül fogják vinni az akaratukat, az fog történni, amit a globalista deep state elhatározott. Megyünk a levesbe, vagy elmegyünk innen. Te csak egy bávatag lokálhíró vagy, aki megpróbál ebből a cirkuszból egy kis pénzt húzni, de magad is belátod, tudod, hogy 15 millióan sem szállhatunk szembe az eredményesség hitével 800 000 000 birkával és a pásztoraikkal. Orbán is feladta, de ezért nem kárhoztatom.. Neki már biztosított a jövője, az ük-ük-ük unokáinak is.. ha viszont sokáig feszeng és tesz keresztbe az amerikaiaknak, kap egy golyót a fejébe, a családja meg leesik egy repülővel..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!