Szinte át se adták még, de máris sorra áznak be a 3-as metró állomásai...

2023. december 11. 08:22

A BKV egyből meg is magyarázta miért!

2023. december 11. 08:22

Egymás után áznak be a több mint 200 milliárdért felújított 3-as metró állomásai – írta a Népszava. A lap úgy tudja,

legalább hat állomáson áll tócsákban a víz.

Felidézték, hogy a 3-as metró felújítása 2017 novemberében kezdődött, és összesen 225 milliárd forintba került. A vonalhálózat mellett az állomások is megújultak. A metróvonalat pedig tavasszal adták át.

A BKV ugyanakkor magyarázattal szolgált arra, hogy a felújítás után miért áznak be az állomások. A Népszavának küldött válaszukban közölték, hogy a

 talajvizek és egyéb csurgalékvizek sajátossága, hogy meghatározhatatlanul mozognak a talajszerkezetben, 

így ha egy adott vizesedési hibahelyen elvégezzük a vízelzárást, egy közeli helyen újra megjelenhet a vizesedés. Azaz, csak ott szigeteltek, ahol már látható volt a beázás”.

A BKV közlése szerint az új beázásokat csak „egy teljesen új épületszerkezet (és vízszigetelés) kialakításával lenne lehetséges” megszüntetni. Hozzátették, hogy „az egyre hatványozottabban előforduló szélsőséges időjárási körülmények (például: rövid időn belül lezúduló extrém mennyiségű csapadék) kiszámíthatatlan káros hatásai ellen rendkívül nehéz a hatékony védekezés” – idézte a lap.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. december 13. 10:44
Szuper! Lassú is volt, drága is volt, késett is, most meg kiderül, hogy a munka szarul lett elvégezve. Igazi degeszdemszkíj+tahótarlós+karigeci biznisz - korrupt geci pártokon és és lopáási korszakokon ível át. Természetesen a szar munnkát végző korrupt geci cég nevét leírni nem meri egyik aljas sajtópatkány sem. Köszi NER! Köszi hatóságok! Köszi műszaki ellenőrök! Köszi korrupt geci vállalkozók!
palicsi-2
2023. december 12. 06:50
Ajaj, szerencsére ez a vonal nem megy át, a Duna alatt? Az nem kis beázás lenne!
Zsolakomarom
2023. december 11. 16:45
Ez is olyan ugy, amiert onmagaban megbukhatna Orkban....a masik a Becs-Bp. vasut "javitasa"
Illieral
2023. december 11. 10:08
És a legszebb, hogy máris közölte a BKK, hogy ez tök rendben van. Én nem tudom mi van itt, de ebben az országban már sosem lesz rend. MIndne állami berúházás túlárazott és mégis szar lesz az eredmény. És soha nincs felelős. És lehet itt Karácsonyozni meg balra mutogatni, de ez sajnos általános jelenség. OK beázik, de akkor a kivitelező teremjen ott és javítsa meg azonnal sűrű ellnézések közepette.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!