Megvan, melyek Magyarország legfejlettebb kerületei, városai

2024. január 18. 07:03

Itt vannak a legfejlettebb kerületek, megyeszékhelyek és 15 ezer fő feletti települések!

2024. január 18. 07:03

Az Egyensúly Intézet településéket vizsgáló kutatása alapján a fővárosi kerületek kategóriájában az V. kerület lett az első, a második helyre az I. kerület került, míg a bronzérmes a VI. kerület szerezte meg – írja a Portfolió. A három legdinamikusabban fejlődő kerület az V., a XIII., illetve a IX., a fővárosban szinte minden irányadó indikátor esetében előrelépés volt 2014 óta, írja a lap.

Az ezer főre eső bűncselekmények száma jelentősen csökkent, 

míg az egy lakosra jutó nettó belföldi jövedelem nagymértékben emelkedett. Érdemben nőtt az egy főre jutó iparűzésiadó-bevétel, a gimnáziumi tanulók ezer főre vetített száma, továbbá az egy főre jutó önkormányzati bevételek összege.

Ugyanakkor valamelyest csökkentek az egy főre jutó alapszolgáltatásokon felüli kiadások, illetve az élelmiszerboltok és nem élelmiszer-jellegű belkereskedelmi egységek tízezer főre vetített száma. 

A megyeszékhelyek között Székesfehérvár lett az aranyérmes, Győrt előzte meg. 

Fejér megye székhelyén jelentős mértékben nőtt a diplomások aránya (22 százalékról 25-re), a lakások átlagos négyzetméterára (164 ezerről 475 ezer forintra), illetve az ezer lakásra jutó lakásépítések száma. Itt nőtt a leggyorsabban a gyermekek és az idősek aránya az aktív korú lakosságra vetítve.

A 15 ezer fő feletti települések versenyében Budaörs, Biatorbágy, Gödöllő, Paks, Veresegyház szerezte meg az első öt helyet.

Nyitókép: Országalma Székesfehérváron, Cser-Palkovics András Facebook-oldala

 

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2024. január 18. 16:40
Minden relatív A fejlettség is. . Nem véletlenül költöztem ki a legfejlettebb V. kerből.
camelia sinensis
2024. január 18. 10:39
A négyzetméter ár nem minden. A XIII -ban azt jelenti a fejlettség, hogy minden zsebkendőnyi telket teleépítettek, se zöld, se levegő, csak a zsúfoltság és a parkolóórák. Teljesen élhetetlen lett, el is költöztem onnan.
Barna Kutya
2024. január 18. 10:29
Legfejlettebb vagy leggazdagabb?
szintetikus
2024. január 18. 10:18
Aerion vagdalkozik és élvezi, hogy a magyar emberek nem kapnak megfelelő kórházi és orvosi ellátást. :( És még csúnyán is beszél a notorikus hazudozó
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!