Nekirontott a kormánynak Magyar Péter, amikor megszűnt a többmilliós megbízatása

2024. február 13. 15:24

A Magyar Nemzet információi szerint Magyar Péter nem önszántából távozott a havi bruttó 1,5 millió forintos díjazással járó MBH-s tisztségéből.

2024. február 13. 15:24
null

„Az elmúlt napokban jelentős visszhangot kaptak Varga Judit volt igazságügyi miniszter egykori férjének kormánykritikus nyilatkozatai” – mutat rá keddi cikkében a Magyar Nemzet. Mint a lap tájékoztat: Magyar azzal is nyomatékosítani szerette volna a mondanivalóját, hogy közölte: lemond az állami tulajdonú Volánbusz Zrt.-nél és a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél betöltött tisztségeiről, valamint „ugyanígy jár el a részben állami tulajdonú MBH Bank Nyrt.-ben viselt felügyelőbizottsági tagságával kapcsolatban is”.

A Magyar Nemzet információi szerint ugyanakkor Magyar Péter nem önszántából távozott a havi bruttó 1,5 millió forintos díjazással járó MBH-s tisztségéből, azaz már az első jelentősebb közéleti megnyilvánulása megkérdőjelezi a hitelességét.

Ezt nyilatkozta Magyar Péter

„A mai napon benyújtom a lemondásomat mindkét állami társaságban betöltött pozíciómról. Szintén lemondok a részben állami tulajdonú MBH Bank Nyrt.-ben viselt felügyelőbizottsági tagságomról. A lemondás mögött nem szakmai okok állnak. Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba, miközben gondolkodás nélkül feláldozzák azokat, akik ellentétben velük, soha nem a saját anyagi érdekeikért, hanem a hazájuk érdekében és a honfitársaikért dolgoztak” – idézi a portál Magyar Péter Facebookon, február 10-én közétett bejegyzését, amely nem sokkal azután jelent meg, hogy Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit országgyűlési képviselő, egykori igazságügyi miniszter is bejelentette lemondását.

Ezt nyilatkozta a minisztérium

Azonban Magyar Péter bejelentése kapcsán, amely szerint „lemond az MBH Bank Nyrt.-ben viselt felügyelőbizottsági tagságáról, maga az illetékes minisztérium” is megszólalt. „Magyar Péter az MBH Bank felügyelőbizottságának a magyar állam által delegált tagja. Felügyelőbizottsági jogviszonyának kezdete 2022. szeptember 1., díjazása: havi bruttó 1,5 millió forint. A Nemzetgazdasági Minisztérium 2024. január 18-án kezdeményezte a megbízás visszavonását” – tájékoztatott a Nemzetgazdasági Minisztérium az Index kérdésére válaszolva.

A Magyar Nemzet szerint így „Varga Judit exférje tehát valótlanságot állított akkor, amikor azt írta, hogy önként távozik a bank felügyelőbizottságából. Ez a munka egyébként praktikusan havonta egy ülésen való részvételt igényel.”

A lap hozzáteszi: információik szerint „a minisztérium már január 18-án értesítette Magyar Pétert a megbízás visszavonásáról, melyre reagálva Magyar azt kérte, hogy március 15-ig maradhasson.” Mint írják: „mindez azt is bizonyítja, hogy Magyar értesült a Nemzetgazdasági Minisztérium döntéséről, és akkori szándéka szerint még most is a kormányt képviselné.”

A Magyar Nemzet szerint „további érdekesség, hogy Varga Judit exférje mindemellett az állami tulajdonú Volánbusz Zrt.-től további havi bruttó 1,16 millió forintot tehetett zsebre.”

„Összességében elmondható, hogy Magyar Péter hitelessége már az első jelentősebb közéleti megnyilvánulásával megkérdőjeleződött, hiszen még a tisztségéből történő távozásával kapcsolatban sem volt őszinte” – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint „az is sokatmondó, hogy Varga Judit exférje csak akkor kezdte bírálni a kormányt, miután az elmúlt hetekben megszűnt mind a két, milliós díjazással járó megbízatása. Ugyanis tavaly év végéig Magyar Péter összesen havi bruttó 2,66 millió forintot vehetett fel a Volánbusztól és az MBH Banktól” – zárja sorait a lap.

Frissítés!

Cikkünk megjelenését követően Magyar Péter közösségi oldalán reagált a személyével kapcsolatos, sajtóban megjelent hírekre. Bejegyzésében megosztott írását az alábbiakban változtatások nélkül közöljük:

„Kiteszem ide a Mészáros féle MBH bank felügyelőbizottságából történő lemondó nyilatkozatomat. Miután bejelentettem a banknál a lemondásomat, ma kaptam meg a bank vezetőitől a dokumentumot aláírásra. Talán még ma kikerül a tőzsde honlapjára. Ma szintén visszaigazolta a Magyar Közút Zrt., hogy a minisztérium február 10-i nappal tudomásul vette a lemondásomat. Ennyit a propaganda sajtó hazugságairól. A valótlanságokat terjesztő sajtótermékek ellen sajtó-helyreigazítási eljárást indítok és ha szükséges, személyiségi jog pert is, csak hogy visszatérhessek az eredeti ügyvédi hivatásomhoz és hogy érezzék a törődést. Ha a bíróság esetleg megítél valamilyen kártérítést, azt felajánlom a bicskei áldozatoknak.

Ma megtudhattuk a nemzet vejétől, hogy ő nem akar a politikai csatározásokba belefolyni (nyilván azok hasznát élvezni egyszerűbb). Azt is megírta, hogy ő az épített örökség megmentéséért szeretne dolgozni. Szerintem ez egy nemes cél, esetleg egészítsük ki az ipari méretű lopás elleni harccal és fogjunk össze.

Pár nap után végre felébredt (felébresztették?) a rogáni kommunikáció élcsapata és a Megafon aktivistái közpénzen megkezdték a személyeskedő lejáratásomat. Én egyébként sokukkal személyesen jó viszonyban vagyok és a továbbiakban sem foguk rájuk haragudni, mert mindenkinek meg kell élnie valamiből.

Egy kérdés. Tudjátok, hogy melyik Tóni kedvenc állata? Az anti lop.”

Magyar Péter eredeti bejegyzését itt tekintheti meg:

Nyitókép: Ficsor Márton

 

Összesen 918 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
artojan
2024. február 15. 02:31
SAVANYÚ A CSOKOLÁDÉ...Egyébként kisértetiesen hasonlít egy szlovák "úrra"-akit hazájában csak POTKAN-ként emlegettek Ő is megbízásokat teljesített,határokon átnyúló módon.
Vasgyari Tibi
2024. február 15. 01:09
Magyar Péter a hazajat jobban szereti mint a fideszt. Tobb Magyar Peter kellene.
istenaldja
2024. február 14. 21:53
Mivel sehol sem olvashatjuk a kormánysajtóban, idézem, mit üzent Magyar Péter a közösségi oldalán Tiborcz Istvánnak: „Te egy igazán tehetséges ember vagy, 37 évesen 100 milliárdjaid vannak, szállodák tömkelege, bank, alapkezelők, rengeteg egykori értékes állami ingatlan, Waberer’s, a fél belgrádi irodapiac, még fel sem épült budapesti irodaházak (már előre kiadva állami cégeknek). És ugye ez csak ami már a neveden van. Milyen egyéb cégeket veszel át mostanában? Összesen mennyi állami hitelt vagy támogatást kaptál/vettél át a portfóliód összerakásához? Mi a titkod? Oly sokan szeretnének inspirálódni a sikersztoridból, hiszen oly sok magyar ember járt jó iskolákba, dolgozik rengeteget és valahogy nekik nem állnak össze ilyen szerencsésen a csillagok. Mi a célod? Ha tíz év múlva még egy nullával több lesz a hosszú számsor végén, az már elég? Jártál mostanában borsodi falvakban, ahol a gyerekek néha télen is meleg ruha nélkül játszanak az udvaron?”
edico
2024. február 14. 17:17
Az éhes kutya elől elvette valaki a csontot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!