Magyarországra is exportálna villamos energiát Ukrajna

2024. március 01. 19:00

A többlet oka főként az utóbbi napok napsütéses időjárása.

2024. március 01. 19:00

Ukrajnában ismét többlet villamosenergia-termelést regisztráltak csütörtökön, aminek következtében a tervek szerint újból megindulhat az áramexport több országba, köztük Magyarországra – számolt be az ukrán energetikai minisztérium sajtószolgálata pénteken a Telegramon.

A közleményben a tárca rámutatott arra, hogy 

a többlet oka főként az utóbbi napok napsütéses időjárása, ami a naperőművek termelésének növekedését eredményezte. 

A minisztérium arról tájékoztatott, hogy az Ukrenerho ukrán állami áramszolgáltató vállalat kérésére előző nap villamos energiát szállítottak Lengyelországba 1343 megawattóra összértékben. 

„Jelenleg 19 hőtermelő blokk van tartalékban. A tervekben egyaránt szerepel a villamos energia kereskedelmi importja és exportja is. A villamosenergia-importra az előrejelzés 465 megawattóra, a Lengyelországba, Szlovákiába, Romániába, Moldovába és Magyarországra irányuló exporté pedig  9389 megawattóra” – közölte a szaktárca.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay 

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:27
🍓 ️ ­A­ ­d­­ö­­­g­­ö­s­­­ ­­­l­á­­­n­­­y­o­k­­­ ­­­v­­­á­r­­­n­­­a­k­­­ ­r­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
alexandrosz-2
2024. március 02. 08:09
Hahaha! Évek ota ingyen toljuk nekik az áramot, gázt, üzemanyagot, erre most kiderül, hogy a szarrá bombázott, rakétazott erőmüveik, elosztóallomasaik jobbak, mint valaha. Újabb szar zsidó propaganda. Hazug is, aljas is, szánalmas is. Pont, mint a zsidó.
qasimodo
2024. március 02. 06:07
Lantos, az energiaügyi miniszter mondta ki, hogy napsütéses időben a napelemek gyakorlatilag megtermelik az ország elektromosáram-szükségletét. Kár, hogy a tárolás megoldása ekkora bibi.
pandalala
2024. március 02. 00:48
" Lengyelországba, Szlovákiába, Romániába, Moldovába és Magyarországra irányuló exporté pedig 9389 megawattóra” – közölte a szaktárca. " és ebből gyártottak egy "szokásos" mandineres címet ... röhej .... :-D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!