„Mindig is voltak árulók, akik megosztották a magyarságot!” – Erdélyben tartotta meg ünnepi beszédét Szijjártó Péter

2024. március 15. 17:05

A külügyminiszter szerint a nemzet árulói „kivétel nélkül mindig a történelem süllyesztőjébe kerültek”.

2024. március 15. 17:05

Nyitókép: Facebook

Az 1848-as forradalom összefogásra szólít minket, s azt üzeni, hogy minden magyar emberre számítunk nemzetünk sorsának a jobbra fordításában, minden magyar ember felelős minden magyar emberért – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Sepsiszentgyörgyön. A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc kitörésének 176. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen elmondott beszédében kiemelte, hogy 

a magyarok nem azért élnek a Kárpát-medence több országában, mert így akarták, hanem mert a történelem így alakította.   

„Ezért mi, magyarok pontosan tudjuk, hogy hazánk és nemzetünk érdekében összefogva, együttes erővel, egymást a határokon átnyúló módon segítve kell cselekednünk” – jelentette ki. „Az 1848-as forradalom összefogásra szólít minket. És azt is üzeni, hogy minden magyar emberre számítunk nemzetünk sorsának jobbra fordításában, és együtt valljuk, hogy minden magyar ember felelős minden magyar emberért” – folytatta. 

Vannak persze, és mindig is voltak árulók. Árulók, akik a hatalomért vagy akár egyetlen percnyi dicsfényért is mindenre képesek. 

Vannak, akiket a birodalmak megvettek, megvesznek. Vannak, akiket a birodalmak pénzeltek, pénzelnek. És ők még attól sem riadtak vissza, hogy megosszák a magyarságot, hogy egymásnak ugrasszanak minket, anyaországi és határon túl élő magyarokat” – figyelmeztetett. „De nyugalom, kedves barátaim, ők mind, kivétel nélkül a történelem süllyesztőjébe kerülnek, mert a magyar nemzet szelleme nem létezik Sepsiszentgyörgy, Lendva, Eszék, Munkács, Dunaszerdahely, Zenta vagy a diaszpóra magyarsága nélkül. Ezért is kötelességünk, hogy mindenkor határozottan kiálljunk a magyar közösségek jogaiért, ezt meg is tettük és megtesszük a jövőben is” – szögezte le.

(MTI)

 

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:09
🍓 ️ ­A­ ­­d­­ö­g­­ö­­s­ ­­l­á­­n­­y­o­­­k­­ ­v­­­á­r­n­­­a­­k­­ ­­­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
Fed74
2024. március 17. 18:34
Most is kitüntetted a pedofil bujtató rühes erdélyi Böjte gecit??????
Fed74
2024. március 17. 17:25
Áruló ám a fideszes jó kurva anyád kakadu geci!! A másik legnagyobb áruló, a pedofil barát futóbolond cigány gazdád, akivel szét loptátok az Országot!!! Lefőtt a kávé köcsög!!! A Magyar Peti tele verte a szátokat rühes kutya!!!! Le is szophatod ezt a sok rühes erdélyi cigánykorcsot!!!!
Sormáseszteregnye
2024. március 17. 14:07
Benedek 77 szerint: "Bünözők, hazaárulók, exkomcsik, oligarchák pártja, akinek a buta parasztoknak szánt szép beszéden kívűl egyetlen döntése sem volt a magyarság érdekében." Nos: - magyar állampolgárság megadása az elcsatolt területeken élő honfitársainknak - csak 2023- ban 60 ezer gazdaságfejlesztési pályázat támogatása a kormány részéről, Vajdaságban, Kárpátalján, Erdélyben, Felvidéken, Muravidéken. - óvodák, iskolák, templomok felújítása, újjáépítése az elszakított, magyarlakta területeken. - Mentor program magyar területeken -Testvértelepülés program -Határtalanul program - romániai magyar anyanyelvi oktatásban résztvevő diákok, egyetemi hallgatók oktatási- nevelési támogatása Ennyit kapásból. Még vagy ezret tudnál találni, ha épp nem indulatos hülyeségeket írnál teljes tájékozatlanságoddal. Ezalatt Gyurcsány 23 millió románról beszél, megfúrja 2004.dec. 5- én a kettős állampolgárság Népszavazást. Ne merészeld " buta parasztozni" a nálad ezerszer különb erdélyi testvéreinket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!