Moszkvai terrortámadás: Szijjártó Péter üzenetet küldött az orosz külügyminiszternek

2024. március 23. 09:19

A magyar tárcavezető részvétét fejezte ki a pénteki terrortámadás miatt, valamint gyors felépülést kívánt a sérülteknek.

2024. március 23. 09:19
Lavrov, Szijjártó

Nyitókép: MTI/EPA/Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata

 

Mint a Mandiner olvasói emlékezhetnek, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a péntek esti moszkvai terrortámadást követően gyorsértékelésében leszögezte:

nincs tudomása magyar áldozatokról, sem pedig sérültekről.

A külügyminiszter arról is tájékoztatott: az illetékes hatóságokkal szorosan együttműködve folyamatosan nyomon követik az eseményeket. Erről itt írtunk.

Ezt is ajánljuk a témában

Üzenetet küldött Lavrovnak a magyar miniszter

Szombaton üzenetet is küldött az Orosz Föderáció külügyminiszterének a magyar tárcavezető: részvétét fejezte ki a péntek esti terrortámadás miatt. Mint Szijjártó Péter fogalmazott: „Ez a bestiális támadás újfent bizonyítja, hogy a terrorizmus egy olyan súlyos globális kihívás, melynek leküzdéséhez széleskörű nemzetközi összefogásra van szükség. Magyarország készen áll arra, hogy a jövőben is hozzájáruljon a terrorozmus elleni nemzetközi küzdelem fokozásához.”

Az áldozatokat gyászoljuk, családjaiknak lelki erőt, a sebesülteknek pedig gyors felépülést kívánunk”

– húzta alá a miniszter.

Összefoglalónkat arról, hogy mit tudni eddig a húsz éve példátlan súlyú moszkvai terrortámadásról, ide kattintva olvashatja el – a szerk.

Szijjártó Péter levelét teljes egészében itt tekintheti meg:

***

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:06
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­­­ö­­­g­­ö­­­s­ ­l­á­­­n­y­­­o­­k­­ ­v­­­á­r­­n­­a­­k­ ­­r­­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
lajajakab11
2024. március 23. 19:09
MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak!!
kokrowatz-0
2024. március 23. 15:41
petike, úgy tűnik,hogy itt részvétnyilvánítás helyett gratulálni kell az akcióhoz.
Patika
2024. március 23. 15:38
Emberségről példát, vitézségről formát mindeneknek ők adnak, ----- Katona ének / Balassi Bálint
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!