Orbán Viktor reagált Ursula von der Leyen bizottsági elnöki jelölésére

2024. március 07. 22:29

Azokat a vezetőket, akik az elmúlt öt év alatt irányították az EU-t, el kell küldeni – közölte a miniszterelnök álláspontját Havasi Bertalan.

2024. március 07. 22:29
null

Nyitókép:  Ludovic MARIN / AFP

***

Mint ismert, újabb mandátumra jelöli az Európai Bizottság (EB) elnöki tisztségébe Ursula von der Leyen jelenlegi elnököt az Európai Néppárt (EPP), amely Bukarestben megrendezett kongresszusán több mint 80 százalékos szavazattöbbséggel döntött erről csütörtökön.

A német politikus jólétet, biztonságot és demokráciát ígérő programbeszédében leszögezte: Európa „még több pénzügyi és katonai segítséggel” mindaddig támogatja Ukrajnát, amíg szükséges.

Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke az atv.hu kérdésére, miszerint tudja-e támogatni a miniszterelnök, hogy Ursula von der Leyen legyen újra az Európai Bizottság elnöke azt válaszolta, hogy a miniszterelnök álláspontja szerint az elmúlt öt év az Európai Unió legkudarcosabb öt éve volt. 

Azokat a vezetőket, akik ez idő alatt irányították az EU-t, el kell küldeni” 

– tette hozzá.

 

 

 

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:12
🍓 ️ ­­A­ ­d­­ö­­g­­ö­­s­­­ ­­l­­á­­n­y­o­­k­ ­v­á­r­­n­­a­k­­­ ­­r­­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
makapaka2
2024. március 13. 10:40
Elég volt Ursulából, rengeteg kárt okozott Európának!
Namond
2024. március 08. 22:13
Orbán Viktor legyen a bizottság elnöke!
papalimapapa
2024. március 08. 18:43
Nagybetűs IGEN!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!