Szijjártó: Vera Jourová súlyos hungarofóbiában szenved

2024. március 22. 15:17

„Kikérjük magunknak, ahogyan a magyar kormányzó párt támogatóiról beszél” – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter.

2024. március 22. 15:17
null

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Szijjártó Péter a Vera Jourová által nemrég megfogalmazott bírálatokkal kapcsolatos újságírói kérdésre válaszolva úgy vélekedett, hogy az Európai Bizottság alelnöke „már többször is bebizonyította az elmúlt években, hogy súlyos hungarofóbiában szenved, egészen egyszerűen lenézi a magyar embereket”.

Kikérjük magunknak, ahogyan a magyar kormányzó párt támogatóiról beszél.

De kikérjük magunknak azt is, ahogy általában a magyar emberekről és Magyarországról beszél. Lehet, hogy neki ez szokatlan, de Magyarországon demokratikus módon választották meg az emberek a kormányt” – mondta, súlyos inzultusnak minősítve a politikai rendszer demokratikus mivoltának megkérdőjelezését.

Felszólalt az ellen is, hogy Jourová kívánatosnak tartaná a tagállamok vétójogának megvonását, ez azzal járna szavai szerint, hogy a kormány nem léphetne fel a magyar nemzeti érdekek súlyos csorbulásával járó EU-s döntésekkel szemben.

Vera Jourovának szégyellnie kellene az elmúlt években nyújtott teljesítményét, mivel az Európai Unió sokkal rosszabb állapotban van, mint volt,

amikor az Európai Bizottság hivatalba lépett, és ebben nagy szerepe van Vera Jourovának is” – fogalmazott.

A miniszter David Pressman előző heti nyilatkozata kapcsán azt közölte, hogy „azt egy baloldali politikai aktivista nyilatkozataként” kell értékelni. Ezzel összefüggésben pedig csak arra kívánta emlékeztetni az amerikai nagykövetet, hogy amikor ő a NATO-n belüli bizalom aláásásáról beszél, akkor jusson eszébe, hogy a magyarok hány honfitársát menekítették ki Afganisztánból a kivonuláskor.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:06
🍓 ️ ­­­A­­ ­d­­ö­g­ö­­s­ ­­l­­á­­­n­­y­­­o­­k­ ­­­v­á­r­­n­­­a­­k­­ ­r­­­á­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­𝗨­­𝗡
NokiNokedli
2024. március 23. 09:13
...és még Jourovánál a Totális Agyhalál is jelentkezik.
zsolti123
2024. március 23. 01:23
Ente 2024. március 22. 16:23 Jourova, mikor törlitek el a súlyosan törvénysértő, kollektiv bűnösséget megvalósító Benesi dekrétumokat? Ezek minden EU-s jogszabállyal szembe mennek. A Hágai nemzetközi bíróságon kellene elitélni azokat, akik még ma is emberek százezreit büntetnek kollektívan.
Pelso j.
2024. március 22. 21:20
Egyetlen rossz szóval sem illette a magyar embereket és az országot. Azt meg jól tesz, hogy benneteket a helyeteken kezel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!