„A reptér visszavásárlása a végső fázisában jár” – megcáfolta a minisztérium a 444 értesülését

2024. április 03. 13:28

„A kormány továbbra is azon dolgozik, hogy helyrehozza a Gyurcsány-kormány bűnét, amely elherdálta a repteret” – fogalmaztak a közleményben.

2024. április 03. 13:28

Nyitókép: Shutterstock

A reptér visszavásárlása továbbra is ütemezetten halad, a tranzakció a végső fázisában jár – közölte az MTI-vel a Nemzetgazdasági Minisztérium. A tárca közleményében cáfolta a 444.hu portálon megjelent cikket. Mint fogalmaztak:

a reptér visszavásárlásával foglalkozó írás több valótlanságot, szándékos ferdítést és fiktív elemet tartalmaz,

 tovább növelve az ártó szándékú cikkek sorát. 

Majd azzal folytatták, „minden hamis híresztelés ellenére a kormány továbbra is azon dolgozik, hogy helyrehozza a Gyurcsány-kormány bűnét, amely elherdálta a repteret, mint kiemelkedő stratégiai eszközt”.

Ezt is ajánljuk a témában

Kifejezetten gyors tranzakció

Kiemelték, 

a reptér visszavásárlása a rendszerváltás utáni időszak messze legnagyobb tranzakciója,

 ebből fakadóan bonyolult és komplex feladatot jelent, hiszen a repteret eladni könnyű, visszavásárolni azonban nehéz”.

A tárca megjegyezte, „nem ritka, hogy egy ilyen volumenű megállapodás bárhol a világon éveket vesz igénybe. Ezekhez az ügyletekhez képest a jelenlegi tranzakció előrehaladása kifejezetten gyorsnak értékelhető”.

A tárgyalások során a hitelezői konzorciummal való megegyezés legalább annyira fontos, mint az eladóval történő megállapodás. Ezért ezekre a tárgyalásokra egymással párhuzamosan került sor, amelynek keretében több tucat bankkal és nemzetközi alappal kellett megállapodni – ismertették.

A nemzetközi befektetői és hitelezői kör mindvégig pozitívan értékelte, hogy a kormány gyors és szakszerű módon történő megállapodásra törekszik – derült ki a kommünikéből.

(MTI)

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ed0222
2024. április 04. 00:03
Milliárdok nyomában! Maga matekból jó? 2004-ben 450 milliárdért Feriék adták el. Most mennyiért kell visszavásárolni? Az állam 20 év alatt mennyi jövedelemtől eset el? Összesen ez mennyi milliárd Ft?
zsolt196969
2024. április 03. 20:53
A tommaso egy buta DK pöcs. Szerinte a Molt is. Az zorbán adta el. Buták ezek mind. Vagy fizetett bolondok
2024. április 03. 19:48 Szerkesztve
Tommaso 2024. április 03. 14:22 "a MALÉV csődje ORBÁN egyik nagy bűne a 100 közül." Akkor elmondom mégegyszer. Gyurcsányék bűnös módon eladták, a legrosszabb vevőnek, aki elhordott minden alkatrészt, és mozdíthatót a raktárakból. Megszüntette a nagyon jól prosperáló tengerentúl járatokat. Bajnai visszavásárolta, úgy, hogy egy orosz banknak 10% része maradt benne vétójoggal. Ez lehetetlenné tette egy komoly cégnek való eladást. Majd jött a 100 milliárdos büntetés, mert Gyurcsányék tiltott finanszírozást hajtottak végre. Ez vágta el végleg a Malév torkát. Amit leírtam tények. Hol van benne Orbán? Tényleg te vagy itt a leghülyébb Tomasso fiam. Neked az egyetemen kellene ülnöd.Spirituszban.
2024. április 03. 19:48 Szerkesztve
To
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!