Itt folynak el Karácsony Gergelyéknél a közpénzmilliók

2024. április 28. 16:04

Újabb szerződés Hann Endrééknek és Róna Dánieléknek, de kapott közpénzt a Freeszfe Egyesület is. Karácsony Gergelyék elfogadták a Budapest Brand Nonprofit Zrt. pénzügyi beszámolóját.

2024. április 28. 16:04
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Április 24-én tartotta utolsó rendes ülését a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Közgyűlés; s itt fogadták el többek között annak a fővárosi cégnek a pénzügyi beszámolóját is, amiről korábban a Mandiner.hu több ízben írt.

Karácsony Gergely
Forrás:  Facebook

Ezt is ajánljuk a témában

Itt folynak el Karácsony Gergelyéknél a közpénzmilliók

A Faix Csaba-féle Budapest Brand Nonprofit Zrt.-ről van szó (a cég az egykori Budapesti Városarculati Nonprofit Kft., illetve a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ egyesüléséből jött létre), amelynek nettó 5 millió forintot elérő vagy azt meghaladó szerződései között már felbukkantak érdekes cégnevek, személyek.

Így például a Hann Endre vezette Medián Kft., amely a Róna Dániel által igazgatott 21 Kutatóközponttal együtt kötött szerződést a céggel: 2023-ban hat alkalomból álló közvélemény-kutatással kapcsolatos feladatok ellátására, kérdőív kidolgozására, adatfelvételre és elemzésre nettó majd 15 millió forint (+ áfa) értékben. A Momentum Mozgalom, Puzsér Róbert volt főpolgármester-jelölt, valamint Márki-Zay Péter egykori kampány kampányguruja nettó 5,4 millió forint közpénzért dolgozott a fővárosi vállalatnak.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

2024-ben sem szakadt meg a gyakorlat,

Hann Endréék és Róna Dánielék összesen nettó 14 millió 850 ezer forint (+ áfa) értékben kötöttek vállalkozói szerződést a Budapest Branddel. Ezúttal is közvélemény-kutatásokkal kapcsolatos feladatok ellátása a cél.

A fővárosi cég kontraktusai között ott szerepel a Freeszfe Egyesület, amely a Budapest Tavaszi Fesztivál keretein belül megrendezésre kerülő, „A béke szigete” című előadás megvalósítására kapott nettó 12 millió forint közpénzt (+ áfa); de egy Mentat Consulting Kft. nevű cég is feltűnik a listán, stratégiai (üzletviteli és egyéb vezetési) tanácsadói feladatokat látnak el január 1-től. A kontraktus értéke nettó 24 millió forint (+ áfa), negyvennyolc hónapra; s a vállalkozás tagjai között ott találjuk Tóth Csabát, a Republikon Intézet volt stratégiai igazgatóját, elemzőt.

A Budapest Branden egyébként sem látszódik az állítólagos „kormányzati kivéreztetés”, már ami a 2023. évi pénzügyi beszámolójukat illeti: több mint 225 millió forintnyi adózott eredménnyel (nyereséggel) zártak tavaly Faix Csabáék.


 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-81
2024. május 11. 22:56
🍓 ️ ­­­I­­­g­a­z­i n­­i­­m­f­­­o­m­á­­­n­­i­á­­­k­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
states-2
2024. április 29. 00:14
Van ennél hülyébb vigyorú politikus, min ez a balfaszgeli?
kunfia1
2024. április 28. 23:43
wadcutterkunfia1 2024. április 28. 23:34 Draskovics a legjobb szakértőtök, a BKV-től kezdve pénzügyekhez, igazságügyekhez mindenhez egyformán jól ért. Igazi jolyjoker nálatok. " Most ti uralkodtok, és ti csináltátok az államcsődöt. Értem én az önkormányzati választások elvesztésére törekvéseteket, üres a kassza, elloptatok mindent. ezt úgy lehet megúszni, hogy most kevés helyen nyertek, csak kevés helyet kell támogatni, aztán, úgy, ahogy karácsony esetében, a nyertes önkormányzatokra mutogattok, aztán reményeitek szerint 5 év múlva nyertek. Kevés lesz, 2026ban újabb választási rendszert szavaztok meg arányosan, így nem lesz kétharmada Magyarnak. No, de ő nevezi ki a NAV elnökét, rászáll Polt Petire, aki vallani fog, és végre sittre kerültök.
cutcopy
2024. április 28. 23:39
A libsik rengeteget költenek a manipulációiparra..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!