Apa, kezdődik: Kunhalmi elmondta, hogyan állna össze Magyar Péterrel

2024. április 07. 10:27

Koalíciós kényszer lesz 2026-ban, hiszen „Orbán még mindig hátradőlve kávézik” – fejtegette a politikusnő, aki elmondta, mik a feltételei Magyar Péterrel szemben.

2024. április 07. 10:27
Kunhalmi Ágnes

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Kit akar leváltani?” – tette fel a kérdést egy külföldi újságíró Magyar Péternek, mielőtt az újdonsült politikus elveszett a Kossuth térre betorkolló utcák egyikében. Magyar Péter erre úgy válaszolt: „a miniszterelnököt. A kormányt. De az ellenzéket is!”

Ehhez képest számos ellenzéki arc, úgy, mint Juhász Péter is feltűnt a szombati Kossuth téri tüntetésen; de hozzá képest is előrébb szaladt Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint Facebook-posztjában a politikusnő írta, „egy dolgot azonban tisztán látni kell: legkésőbb 2026-ban a jelenlegi választójogi törvény miatt koalíciós kényszer lesz”. Vagyis össze kell állnia megint a nagy ellenzéki összefogásnak, mert különben

Orbán még mindig hátradőlve kávézik, mert a Fidesz tábora továbbra is egységes”.

Ezt is ajánljuk a témában

A koalíciónak azonban feltételei is vannak, és ezt Kunhalmi nyilvánvalóvá is tette: „koalíció a következő országgyűlési választásokra számomra csak azokkal képzelhető el, akik világossá teszik: egy Orbán nélküli Fidesszel sem hajlandóak együttműködni”.

Majd végül azt is leírta, hogy egy Orbán Viktor és Fidesz nélküli jobboldallal sem lesz elégedett, hiszen „egy baloldali, szociáldemokrata pedig nem tud és nem is akar jobboldali kormányzást, hanem marad a bal, balközép oldalon, a szolidaritás, az igazságosság és a társadalmi különbségek radikális csökkentése oldalán”. Kunhalmi korábban a Blikkel osztotta meg a kormányváltás sikerreceptjét.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 208 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. április 07. 19:58 Szerkesztve
Bocs, de honnan veszed, hogy te kellesz? Törpe vagy és ő is, de ez nem garancia, hogy heti kétszer megcsináljon téged, úgyhogy basz/6 a feltételeidet. Hiába kínálkozik Kata a táncra, ha a kutya se kéri fel... (táncolni, meg sáncolni az kettő)
johannluipigus
2024. április 07. 16:14
Én úgy tudtam, hogy poloska Petinek van csaja, és a fényképek alapján kkasszisokkal jobb nő Ágikánál.
omega
2024. április 07. 15:42
Felőlem össze is fekhet vele.
Ekrü
2024. április 07. 15:10
No, ez az igazi róka fogta csuka. Ha MP nem köt koalát , 2/3 a Fidesznek, ha MP koalát köt úgy is 2/3 a Fidesznek. Ez akkor sem lehetne jobb, ha MP-t maga a Tóni fizeti. XD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!