Olyan tüntetés volt Budapesten, mint még soha

2024. április 20. 16:40

A Magyar Hajózási Országos Szövetség és a Személyhajósok Szövetsége korábban nem látott módszerrel tüntettek.

2024. április 20. 16:40
null

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

 

Kihajózással összekötött tüntetést tartott a Magyar Hajózási Országos Szövetség és a Személyhajósok Szövetsége a Duna budapesti szakaszán. A demonstráción huszonhét hajó vett részt, melynek célja a Duna-parti Építési Szabályzat tervezett módosítása elleni tiltakozás volt – írja az Index

Karácsony Gergely március 31-én jelentette be, hogy felülvizsgálták és módosítják a Duna-parti Építési Szabályzatot. A szabályzatot így foglalta össze a főpolgármester: „Rendet teszünk a Duna-parton, száműzzük a lakók életét megkeserítő, és a panorámát elcsúfító hajókat a belvárosból, megteremtjük a lehetőségét annak, hogy a Duna-partok a jelenleginél sokkal jobban szolgálhassák a budapestieket”. A céljuk az, hogy „a kikötő hajók által okozott terhelés a lehető legkisebb legyen, és minél egészségesebb egyensúlyt teremtsünk a folyó különböző célú használata közben”. 

Április 10-én írt a Mandiner arról, hogy a Magyar Hajózási Országos Szövetség és a Személyhajósok Szövetsége elutasítja a tervet.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sabotage-2
2024. április 23. 14:07
Orbán és Gyurcsány birkák figyelem!!! Ti szarjancsi birkák!!! Mikor jöttök rá hogy csak bábuk vagytok!!! A szavazatotok kell ezeknek a jogi patkányoknak, aztán laszarnak benneteket, csak a saját és haverjaik gazdagodása érdekli őket, minden politikai oldalon!!! Egymásnak uszítgatják az embereket, amíg ők gazdagodnak rajtatok!!!
Forgalmazó
2024. április 22. 08:06
A nacizmus kirekesztésben nyilvanul meg a dunai szakaszban. Beleavatkozni mindenbe tönkretenni mindent. Nehogymán egyesek jól járjanak és csak úgy gyarapodjanak.
evpus
2024. április 21. 10:33
Ne hagyjátok magatokat! A hülye fenyőünnep legújabb agymenését nem szabad hagyni! Miért zavarja őt a kikötők száma? A turizmus leállna és nagyobb lenne a lészennyezettség, ha a 9 kikötő miatt egész nap forognának a hajók.
irmag2
2024. április 21. 09:54
Karácsony, köss már egy követ a bokádra a Duna parton és ugorgyá! Mindenki jobban jár, hidd el!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!