Orbán Viktor szerint ebben az esetben lehetne lezárni év végéig az ukrajnai háborút

2024. április 22. 21:42

A kormányfő rámutatott: Brüsszelben most úgy viselkednek, mintha vesztésre állnának a kártyában.

2024. április 22. 21:42
null

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala 

„Ahelyett, hogy Brüsszelben az elején kimondták volna világosan, hogy ez nem a mi háborúnk, ahelyett hogy elszigetelték volna a konfliktust, egyre több ország küld egyre több fegyvert, egyre több pénzt a háborúba” – írta közösségi oldalán a miniszterelnök. Hozzátette: „Tegnapelőtt az amerikaiak megint döntöttek és küldenek oda vagy 60 milliárd dollárt. Mi, európaiak eddig elküldtünk mintegy 100 milliárd eurót.” 

Ezt is ajánljuk a témában

Brüsszelben most úgy viselkednek, mintha vesztésre állnának a kártyában” 

– folyamatosan emelik a téteket, mert vissza akarják nyerni azt, amit elbuktak. A kormányfő szerint ez „belesodorhatja egész Európát a háborúba”. Hozzátette: „a dolgok nem állnak jól, se az amerikai kontinensen, se Európában. Nincs mese: a háborúpárti kormányokat és a háborús hangulatot meg kell állítanunk!” 

Orbán Viktor rámutatott: „Az európai választáson meg tudjuk állítani Európában, mert ha békepárti jelölteket küldünk, mint amilyenek mi is vagyunk, és azoknak többsége lesz Európában, akkor az európai háborús döntéseket le lehet lassítani, meg lehet állítani, talán el is lehet törölni. A másik választás pedig Amerikában lesz, egy háborúpárti és egy békepárti jelölttel. Ha a békepárti nyer, akkor Amerikából is segítséget kapunk.”

A kormányfő végül összegezve leírta: „Tehát a következő egy évben, két választáson – ha minden jól megy, és a Jóisten is megsegít – Európában és Amerikában is előtérbe kerülhetnek a békepárti vezetők, és akkor lezárhatjuk az év végén a háborút.”

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. április 23. 16:16
ORBÁN hazaáruló, mert az orosz terjeszkedés kérdésében szembemegy a magyar nemzeti érdekkekkel. ORBÁN hazaáruló, hiszen JOBBOLDALI. És a jobboldali elődei is, gr Tisza, Bárdossy, Horthy, Sztójai, mind hazaáulók voltak. Idegen országok érdekei kedvéért belevitték hazánkat a világháborúkba.
Tommaso
2024. április 23. 16:12
Orbán idén lezárná ezt a háborút. Ezek szerint mégis együtt van Putyinnal, hiszen egy kivülálló nm lenne képes lezárni semmilyen háborút.
makrancos-kata
2024. április 23. 07:25
Van egy 3. feltétel is: az orosz katonai aktivitás növelése. Váljon világossá ezáltal, hogy egy akkor országot, mint Oroszország, amely ráadásul atomhatalom is, nem lehet legyőzni anélkül, hogy mi magunk el nem pusztulnánk a győzelembe. Ha észérvekkel nem megy, akkor demonstrálni kell a várható végeredményt.
orokkuruc-2
2024. április 23. 04:43
Kedves Viktor! Nem tudom, mi van a zsebedben, de nagon remélem, hogy nem abban reménykedsz, hogy a kreténségig libsi-hívók szavazataiban! Egyrészt még nem hullott le a hályog a szemekről, másrészt Bundásmutti és Van de Lejjebb megmutatta, hogy lehet addig szavaztatni a jónépet, amíg a nekik jó eredmény nem jön ki. Tényleg remélem, hogy van más nyuszi is a kalapodban!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!