Rapport Richárd sakkozó cáfol: Nem lettem román állampolgár

2024. április 21. 08:20

A magyar sajtóban tényként futott végig a legjobb sakkozónk váltása. Hogy lehetséges ez?

2024. április 21. 08:20

Nyitófotó: Twitter

Egy napja a Magyar Hang arról írt – amit aztán a Telex és a Mandiner is átvett – hogy 2024. március 21-étől Rapport Richárd sakknagymester, egykori magyar ranglistavezető és világbajnokjelölt hivatalosan is román állampolgárrá lett feleségével, a szintén sakkozó, szerbiai születésű és magyar állampolgársággal is rendelkező női nagymester Rapport Jovánával együtt. Az állampolgársági határozat Ion-Marcel Ciolacu miniszterelnök aláírásával jelent meg.

Most kiderült, ez nem igaz. A világranglistán legjobb helyen álló magyar sakkozót, Rapport Richárdot megkereste a Telex, akinek a következő mondta a nagymester: élt ugyan Bukarestben két évet, de nem lett román állampolgár, ahogy azt a Magyar Hang megjelentette a román kormány közlése alapján.

„Reggel rengeteg üzenetet kaptam, folyamatosan küldték el nekem a cikkeket. Ezzel kapcsolatban azt szeretném mondani, hogy nem igaz.

 Ahogy több más sakkozónak, nekem is felajánlották ezt a lehetőséget, de visszautasítottuk. Nem ismerem a sajtó a működését, hogy miért írta meg tényként, de a lényeg az, hogy nem igaz, nem tettem állampolgári esküt” 

– jelentette ki Rapport.

Rapport arra a kérdésre, hogy játszik-e a budapesti sakkolimpián szeptemberben, úgy reagált, hogy ez már egy másik cikk témája, de egyelőre nem szeretne beszélni róla. Itt látható a román miniszterelnök, Marcel Ciolacu előterjesztése, de szembetűnő, hogy a pecsét és az aláírás hiányzik róla, írják.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:41
🍓 ️ ­­A­ ­­d­ö­­­g­­­ö­s­­­ ­l­­­á­n­y­­o­k­­­ ­­­v­á­r­­n­­a­­­k­­­ ­­r­á­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­𝗨­𝗡
ujujuj
2024. április 24. 12:23
De attól még eladtad a lelkedet a sátánnak. Senkit nem érdekel, hogy mi áll a személyi igazolványodon. román színekben versenyzel, ezek után ki a faszom vagyok én, hogy ezek után kétségbe vonjam a románságodat, ricsi. Nézd meg a talpadat, szerintem a sok puliszkától kinőtt rajta a szőr.
zsolti123
2024. április 21. 16:10
Az ál-magyar hang honnan a p-ból szedte ezt a hamisítványt? ROMÁNIA KORMÁNYA DÖNTÉS "Rapport Richárd" úr román állampolgárságának megadásával kapcsolatban A Román Alkotmány 108. cikke és a 131. sz törvény (1) bekezdése a 21/1991. sz. román állampolgársági törvény 82. cikkével összefüggésben, újra megjelentetve, későbbi változtatásokkal és kiegészítésekkel. Románia kormánya a következő határozatot fogadja el: EGYEDI CIKK A román állampolgárságot Rapport Richárd úr, magyar állampolgár, fia kapja Tamás és Erzsébet, 1996. március 25-én született Szombathelyen, jelenlegi székhelye: Románia, Bukarest város, Caderea Bastiliei utca sz. 1, szektor 1, a romániai székhely létesítésével. MINISZTERELNÖK Ion-Marcel CIOLACU
paracelsus-2
2024. április 21. 12:57
Állampolgárság ide vagy oda, román lettél, Ricsi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!