Szomorú évforduló

2024. április 17. 21:51

2024. április 17. 21:51
L. Simon László
L. Simon László

Május 19-én lesz a holokauszt nyolcvanadik évfordulója alkalmából született, Kövek című táncdráma bemutatója a székesfehérvári Vörösmarty Színházban. Az előadást Egerházi Attila koreográfus rendezte, a zenét Födő Sándor szerezte, magam is izgatottan várom a premiert, hiszen egy kicsit én is hozzájárultam a darab megszületéséhez. A Székesfehérvári Balett Színház készülő előadása az emlékezés fontosságára is figyelmeztet, arra, hogy ha nem vagyunk tisztában mindazzal, ami történt, akkor a szörnyűségek, a bűnök megismétlődhetnek. Korántsem egyértelmű, hogy az emberiség tanult a hibáiból, a történelmi tragédiákból: a tudatlanság, a műveletlenség, az érzelmi sivárság, a gátlástalan hatalomvágy, az előítéletesség mindig magában hordozza annak a veszélyét, hogy újabb diktátorok jussanak vezető szerephez, és a nekik behódoló tömegekkel a hátuk mögött rémségeket kövessenek el. S hogy mennyire így van, egészen döbbenetes megtapasztalni az Európa- és Amerika-szerte erősödő antiszemita hangokat és demonstrációkat, különösen a holokauszt nyolc­vanadik évfordulójával egy időben. 

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 18:48
🍓 ️ ­­­A­­ ­­­d­­­ö­g­­­ö­s­­­ ­l­­­á­n­­y­o­k­­ ­­v­á­­­r­­­n­­­a­­­k­­­ ­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!