Kiderült, Gulyás Márton hogyan lett politikai aktivista, de homoszexualitásáról és tavalyi botrányáról is beszélt a Klubrádióban

2024. május 12. 22:27

Érzelmekkel fűtött interjút adott a Klubrádiónak Gulyás Márton. A Partizán műsorvezetőjétől megtudtuk, hol töltötte le a Sándor-palota megdobásáért kiszabott közmunkát, de arról is beszélt, min ment keresztül, mielőtt bevallotta, hogy homoszexuális.

2024. május 12. 22:27

Nyitókép: Youtube/Képernyőfotó

Nem szeret interjút adni Gulyás Márton baloldali aktivista, aki ezúttal a Klubrádióval kivételt tett. A Partizán műsorvezetője nagyrészt magánéletéről beszélt a műsorban.

Gulyás Márton esete Schilling Árpáddal

Megtudhattuk, hogy Gulyás konzervatív családban nevelkedett, ám húszas éveiben már a baloldali Krétakör Alapítvány tagja volt. Ekkor ismerkedett meg a radikálisan baloldali színésszel, Schilling Árpáddal.

A Mandiner olvasó emlékezetnek: Schilling náciknak nevezte a Fidesz több millió szavazóját, és a kormány miatt elhagyta az országot, mivel szerinte Magyarország egy diktatúra, ahol nem lehet élni.

Gulyás márton az ismertségükről elmondta, ma már nem tartják napi szinten a kapcsolatot. Kiemelte: „Nem az az ember lennék, aki vagyok, ha a húszas éveimben nem találkozom Schilling Árpáddal.”

Kapcsolódó vélemény

Felföldi Zoltán

Magyar Nemzet

Idézőjel

Lassan már kezdtem elfelejteni, hogy magam is náci vagyok.

A Partizán műsorvezetője – aki hét éve boldog párkapcsolatban él – azt is megosztotta, miként élte meg fiatalon, hogy homoszexuális. Felidézte, hogy a 90-es évek végén és a 2000-es évek elején erről nem lehetett beszélni, sokkal nagyobb ügy volt belőle, mint napjainkban, és megviselte a titkolózás. A mai fiataloknak azt üzente, ne titkolózzanak, mert az csak bajt hozhat.

Gulyás Márton azt is elmondta, sem most, sem korábban nem érték élesen homofób megnyilvánulások

és az évtizedes küzdelem után annak örül, hogy egy asztalnál ülhet a szüleivel és a párjával is.

A Partizán msorvezetője könnyeivel küszködve idézte fel, hogy a hajléktalanokat segítő, kormánykritikus Menhely Alapítványnál töltötte le azt a 300 óra közmunkát, amelyet azért szabtak ki rá, mert 2017 áprilisában egy tüntetésen a Sándor-palota épületére festékes flakonokat dobott.

A botrányos interjúról

Végezetül a Klubrádió műsorvezetője a tavalyi, Kőszeg Ferenc volt SZDSZ-es politikussal, a Magyar Helsinki Bizottság alapítójával készített intetrjújáról is kérdezte Gulyás Mártont.

A hatalmas botrányt kavaró interjúban Kőszeget pedofíliával kapcsolatos álláspontjáról kérdezte a Partizán műsorvezetője, utalva egy 2011-ben megjelent cikkére, amelyben kijelenti, „az új prüdéria, miután a homoszexualitást már nem illik üldöznie, pedofíliát hörögve vesz üldözőbe minden erotikával átszőtt érzelmi kapcsolatot felnőtt és gyerek között”.

Kőszeg Ferenc nem ítélte el egyértelműen a tanárok és diákok közötti kapcsolatokat sem.

Gulyás a műsorvezető kérdésére kifejtette, ha bármilyen szempontból felmerült volna az interjú alatt, hogy Kőszeg nincs az önrendelkezésre való képesség birtokában, ha ő maga nem is, de a kollégái, a szerkesztők „azonnal behúzták volna a kéziféket.” Erre már volt is példa, de Gulyás azt nem árulta el, kivel kellett leállítania az interjút.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 492 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2024. május 22. 13:41
Pressmannál meleg fogadtatásban részesült....
Gonella
2024. május 13. 16:41
ő a beavis vagy a butthead? mindig összekeverem...
Syr Wullam
2024. május 13. 11:57
"Nem az az ember lennék, aki vagyok, ha a húszas éveimben nem találkozom Schilling Árpáddal." Köszi, de nem szeretnénk tudni a részleteket. 🙄
Sanyec
2024. május 13. 10:09
Mindig két cukorka van a pofazacskóiban ? (..vagy hörcsög volt az apja )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!