Jó cégér

Schmitt megint kiválasztja három kedvenc borát

2012. február 29. 16:25
A CBA idén hatodik alkalommal tartja meg házi borversenyét. 767 mintából nyolc bírálóbizottság vakteszttel választja ki a legjobbakat, amelyek közül Schmitt Pál ismét megnevez hármat, amelyek a Magyarország elnökének bora címet viselhetik.

A CBA idén hatodszorra rendezi meg házi borvesenyét, amelyen összesen nyolc bírálóbizottság 767 mintából vakteszttel választja ki az általuk legjobbnak vélt tételeket. Lévén vakkóstolóról van szó, a szakmai zsűri tagjai nem ismerik, hogy a bor melyik borászatból származik, és azt sem tudják, milyen évjáratú.

A legjobbak közül kategóriánként három bort Schmitt Pál köztársasági elnök is megkóstol, és amely a leginkább tetszik neki, az viselheti egy éven keresztül a Magyarország elnökének bora címet. Az államfő plágiumbotránya azonban mára a boros szakmát is elérte, többen, így például a Borászportál szerkesztősége megkérdőjelezik ugyanis a díj rangját.

2011-ben a fehérborok közül a Kreinbacher Pincészet 2007-es somlói Öreg Tőkék Bora, a desszertborok közül Orosz Gábor 2000-es hatputtonyos tokaji aszúja, a vörösborok közül pedig a Bodri Pincészetből származó 2009-es szekszárdi kadarka viselhette a Magyar Köztársaság elnökének bora címet.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában