Egri és tokaji borokat reklámoztak Lengyelországban

2012. március 5. 9:33
A Magyar Turizmus Zrt. és lengyelországi külképviselete közös roadshow-t szervezett az Észak-Magyarország régió számára fontos piacot jelentő Dél-Lengyelország két városában, Krakkóban és Katowicében. Tokaji és egri borokat is kóstoltattak.

Turisztikai szakemberek, utazási irodák, borászok és a sajtó számára tartott két rendezvényt az észak-magyarországi régió fontos küldőpiacának számító Dél-Lengyelország két városában, Katowicében és Krakkóban a Magyar Turizmus Zrt. és lengyelországi külképviselete. A több mint ötven szakmai résztvevőnek tartott rendezvényeken Észak-Magyarországról szóló előadást lehetett hallani, valamint megkóstolni a minőségi egri és tokaji borokat. 

„Két nívós borújság is hozott le cikket rólunk, több kereskedővel is tárgyaltunk a boraink forgalmazásáról. A lengyelek az édeskésebb ízvilágú borokat keresik Nyitottak az olyan fajtákra, mint a kékfrankos vagy a cabernet sauvignon. A jobban, könnyebben érthető tételekre kíváncsiak” - mesélte az Elitbornak tapasztalatait a lengyel delegációban részt vevő Kovácsné Drabant Katalin, a kecskeméti Dimenzió Borászat munkatársa.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés