VinCE: Két napig Budapestet nézte a borvilág

2012. március 27. 13:47
Két borból sem sikerült mindenkinek tölteni. Amikor Spurrier rájött erre, nem is értette, mi történik. Hogyhogy nincs? - kérdezte. Aztán megoldotta a helyzetet.

„Ezután következett Spurrier, aki most Budapesten ismételte meg a legendás vakkóstolását: a jelen lévő 200, nyilván többé-kevésbé borértő közönség pontozta a kóstolt 12 tételből (ebből két magyar) a hat legjobbat, az eredményt pedig összesítette a brit. Ez nem ment zökkenőmentesen, végeredménynek végül kétszer kétféle sorrendet mondott, de az biztos, hogy mindkét magyar bor az első hatban kapott helyet, Malatinszky 2009-es Cabernet Franc-ja és Sauska 2007-es Cuveéje. A szervezőknek egyébként nagyon kellemetlen pillanatai voltak, mert két borból sem sikerült mindenkinek tölteni. Amikor Spurrier rájött erre, nem is értette, mi történik. Hogyhogy nincs? - kérdezte. Ekkor fogta a saját poharát, és körbeadta, hogy tessék legalább szagolni. Megtapsolták. (...)

A téma Közép-Kelet Európa lehetőségei, ennek megfelelően török, szlovén és magyar borokat kóstoltunk. Utóbbiak tették ki a kóstoló kétharmadát, szóval jól megitattuk az egyik legnagyobb boros megmondóembert a hazai tételekkel. Vaynerchuk pedig belelkesült, megígérte, hogy egy külön kóstolót szervez majd a magyar boroknak egy videójában, aminél jobb reklám egyébként nem kell az országnak. Felkiáltójellel jelöltem a kóstolón: Dveri-Pax, Sauvignon Blanc 2010, Szlovénia és Vinkara Mahzen Kalecik Karasi 2009, Törökország. Egészen különleges borok, amik megmutatják, mennyi lehetőség van még Kelet-Európában, Magyarországról nem beszélve persze.”

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában