Eszterbauer Mesterünkje az idei szekszárdi csúcsbor

2012. március 30. 14:46
Eszterbauer János cabernet franc és merlot alapú 2009-es Mesterünk házasítása lett az idei szekszárdi borverseny győztes bora, amit egy borászok és egyetemi oktatók alkotta zsűri választott ki közel ötven termelő 220 bora közül.

Mintegy ötven szekszárdi termelő összesen 220 nevezett tételéből választotta ki az év legjobb szekszárdi borává öt hattagú zsűri Eszterbauer János 2009-es Mesterünk cuvée-jét, ami cabernet franc és merlot házasításával állt össze. A győztes bor névadása a nemrég elhunyt Vesztergombi Józsefnek állít emléket. A főleg merlot-alapú Mesterünk 15 hónapot töltött új fahordóban, hogy aztán 2011 nyarán lepalackozzák.

A szekszárdi borvidék éves borversenyére a legtöbb beküldött minta házasítás volt, ezt követően kékfrankos, cabernet franc és kadarka jött a sorban. A tételek többsége 2009-es vagy 2011-es volt. A borokat értékelő zsűrikben borászok - mint például Gere Tamás vagy Frittmann János - és egyetemi oktatók vettek részt, akik két bormintát jutalmaztak nagyaranyéremmel, 52 bor kapott arany-, tíz pedig ezüstérmet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában