Remek gasztrobor Szemes József kezei alól

2012. április 6. 10:16

Élet és bor
Az erdei ízek feltűnése miatt feltétlenül étel mellé párosítsuk, úgy működik a legjobban, noha magában is jól csúszott.

„Miután az eszement és bántó rózsaszínes címkén túltettem magamat, töltöttem egy pohárral. Színe sötétbe hajlóan vörös, barnás széllel(még nem öregszik természetesen). Illata zárkózottan(hűtőhideg) kezd, majd szépen megnyílik. Rengeteg gyümölcs lakozik benne, elsősorban erdeiek, mint szamóca, szeder, málna, áfonya.

Ez a karakterek gyümölcsösség egészül ki fahéjjal és borssal. A nagyhordós érlelés is hagyott némi nyomott az összképen. Némi avaros-gombás illat is érződik, de kellemesen és integráltan. A gyümölcsök egy része sajnos idővel lekvárosságba csap át, ami nem válik előnyére a bornak. A korty teste közepes, rusztikus fűszerességgel bontakozik ki, hogy a gyümölcsei érvényesülése után kerek savakkal és igencsak lecsiszolt tanninjaival búcsúzzon. Az erdei ízek feltűnése miatt feltétlenül étel mellé párosítsuk, úgy működik a legjobban, noha magában is jól csúszott.

Főzzünk mellé tejfölös gombapörköltet, vagy csináljunk hozzá pörköltet vadból, az ilyen ételek mellett tökéletesen tudna szerepelni. Magában 5 pont volt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés