Vargáék szerint vége a válságnak

2012. április 8. 11:15
2012 első három hónapjában 11 százalékkal több bort adott el a tavalyihoz képest a Varga pincészet, a hazai növekedés 6 százalékos. Varga Péter szerint a húsvéti fogyasztás növekedése a válság végét jelenti, hiszen tavaly észre sem lehetett venni a boreladásokon, hogy közeledik az ünnep.

Az idei év első három hónapjában 11 százalékkal több bort adott el az ország legnagyobb forgalmát bonyolító pincészete. Ez mintegy 3 millió palackos értékesítést jelent az első negyedévre nézve - írja a Varga Pincészet fogyasztási szokásokat vizsgáló megfigyelésére támaszkodva a Bor és piac. A badacsonyörsi borászat szerint az átlagos havi fogyasztásnak nagyjából a duplája figyelhet meg húsvétkor - a decemberi időszak után általában húsvétkor fogy a legtöbb bor, az éves értékesítés 10-10 százaléka fogy el ilyenkor.

Varga Péter szerint ez bizakodása ad okot a jövőre nézve: „Úgy tűnik, vége a válságnak. Az előző években alig vettük észre, hogy közeledik a húsvét, most pedig nem győzzük kielégíteni az igényeket. Kereskedelmi partnereink a válság előtti éveket idéző forgalomra készülnek. A bizalomra okot adnak a tavalyi év vége kedvező tendenciái, de különösen a palackos borok értékesítésének idei első negyedévi növekedése.”

Vargáéknál az export teszi ki az eladások túlnyomó részét, de a hazai növekedés 6 százalékkal nőtt. Az első negyedévi értékesítés megközelítette a hárommillió palackot, így igen csak kedvező esztendő elé nézhet a pincészet, jóval 12 millió palackon túli eladással kalkulálva - áll a Bor és piac hírében.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Valaki egyszer mondja már meg, hogy ez a megrögzöttség a magyar néplélekben, miszerint a magyar bort és a focit világhírűnek véljük? Az országhatárt elhagyva ezt a vélekedést a semmiféle adat és tény nem támasztja alá! Ja, a Varga-féle borok és a kalap szar közt azért van egy nagy különbség: a Kalap! :)

Könnyű volt addig a borászoknak, míg a szomjas oroszok az árvák könnyét is megitták. Most már ők is kikupálódtak. Ráadásul a pénzükért még minőséget is kapnak.
De ha már az áraknál tartunk: azóta ment fel a bor ára, mióta minden köcsög politikus és színész szőlőbirtokot vett. Mondhatnám: Hmm...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában