Illat és locsolás

2012. április 9. 07:50

Demeter Endre
Borbandi

Bánjunk mértékletesen a parfümmel, jobban tesszük, ha a bort illatoljuk.

„A húsvéti locsolás ideje finom vagy tudatosan képzett illatfelismeréssel rendelkezőknek különösen nehéz időszak, és mivel a Hölgyek szaglószerve bizonyítottan fejelettebb a férfiakénál, ők valóban nehéz időket élhetnek át, amikor olcsó parfümök töltik meg egy napra dús hajkoronájukat, nem is csoda ha elbújnak a világ elől. A vízzel való locsolás ilyen hűvös időben veszélyes, ezért javaslom, hogy belülről öntözzük magunkat, borral teli pohárral, áldomással ünnepeljük a Tavasz és a Természet újjászületésének ősi ünnepét.

Ismerek magyar borértőt, aki blöffölés nélkül meg tudja mondani 2 hétre visszamenőleg, hogy mikor tett magára illatszert az ember. Ez egyáltalán nem lehetetlen. A mi szakmánkban és a bor világában nagyon óvatosan kell bánni a parfümmel. Nem csak a saját, de környezetünk érdekében is. Néhány napja a Magyar Sommelier Szövetséget kóstoltattuk a Mádi Kör egyesülettel, és több pohárnok panaszkodott, hogy vannak rendszeres résztvevői a kóstolóknak, akik elvileg szakmabeliek, de mégsem tisztelik ezt a régi szabályt, és a rendezvényeken úgy jelennek meg, hogy megelőzi őket a parfümfelhő, tönkretéve ezzel a közönség jó részének szakmai munkáját.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://bor.mandiner.hu/trackback/1097