Tizedszerre hozzák el Etyekre Magyarország borvidékeit

2012. május 13. 13:37
Május 19-én és 20-án egész Etyeket lezárják az autók elől, hogy a terep a borkedvelőké legyen. A tizedik Pincefesztiválon az ország legfontosabb borászatait látják vendégül az etyeki pincék. Újdonság, hogy ezúttal fesztiválkártyával lehet csak fizetni.

Immár tizedszerre rendezi meg Etyek a Pincefesztivált. A rendezvény lényege, hogy az etyeki pincék meghívnak az ország különböző régióiból borászatokat, akik aztán az etyekiek vendégeiként kínálják boraikat a látogatóknak. Idén rekordszámú borászat borait lehet végiginni: több, mint hatvan pince ki tudja, hány borát. Természetesen lesz zene is: Péterfy Bori, Vivat Bacchus, Váczi Eszter lép fel többek közt Etyeken.

Etyeket egész hétvégén 9 és 20 óra között lezárják az autós forgalom elől. A falu környékén kialakított három parkolóból kisbuszokkal szállítják a látogatókat a fesztivál területére. A kisbuszokra szóló napijeggyel az összes falun belül közlekedő helyi járat korlátlan alkalommal igénybe vehető. A jegy ára 700 forint, 6-12 év alattiaknak és nyugdíjasoknak 300 forint, 6 év alatt ingyenes. 

Újdonság a fesztiválkártya is: ezt 1000 forintért lehet megvásárolni, és a fesztivál területén csak ezzel lehet fizetni, készpénzzel egyáltalán nem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában