Helyiérték

2012. július 25. 7:07

Megyeri Sára
borjour
A Déliben szálljatok föl egy vonatra, fél óra múlva szálljatok le róla Gárdonyban, irány a borkert és csodálkozzatok rá, hogy az Etyek-Budai Borvidék Budafokon és Etyeken túl is van ám még.

„Ha  önszántából a Velencei-tónál nyaral az ember, akkor biztos, hogy kisgyerekes, vagy nyugdíjas, vagy lélekben mindkettő. Csönd van, szép víz, szép nádas, csönd, viszonylag sok diszkont bolt és csönd. Egy-egy húzósabb scrabble-partinak hamar híre megy a környező utcákban. Félreértés ne essék, én imádom és pont ezért imádom az egyik legújítóbb szellemű strandüzemeltető vadonatúj ötletét: a strandjából feláldozott olyan 100 négyzetmétert a kerítés mellett és elnevezte Gárdonyi Borkertnek. Van hat faház, ugyanannyi sörpad és – többek között – helyi borok. 

Úgyhogy nyári délutánokra újabb programötlet: a Déliben szálljatok föl egy vonatra, fél óra múlva szálljatok le róla Gárdonyban, az állomástól öt lépésnyire található strandon pancsoljatok egyet, aztán ha meguntátok, irány a borkert és csodálkozzatok rá, hogy az Etyek-Budai Borvidék Budafokon és Etyeken túl is van ám még.

A borkertben pillanatnyilag kóstolható helyi pincék:
- Fekete Borászat – az egyik legjobb felhozatal, de az ország többi tájáról is vásárolt szőlőkkel. 
- Dancsó Pince – nem értem, miért a 2010-es Sauvignon Blanc-nal akar vevőkört toborozni…
- Csóbor  Pincészet – igazi, oldschool  pince, tökéletes nyaralós rozéval
- L. Simon Borászat – igen, az államtitkáros pince, de csakazértis érdemes végigkóstolni. A zöldvelteliniért és traminiért meg pláne.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában