Zwack Péter halálára

2012. augusztus 8. 14:46

Kovács András István
Olaszrizling
Írtam Zwack Péterről egy szerény méltatást tíz évvel ezelőtt, a Boremberek című könyvben, amelyet Gazda Alberttel együtt jegyzünk.

Zwack volt »igazi« nagykövet is az Egyesült Államokban. Az egyik első intézkedésével, a korábbi szakácsot lecserélve, egy profi séfet, a Gundelből ismert legendás Kalla Kálmánt helyezte »diplomáciai szolgálatba«. A hatás nem maradt el: New York elitje rövid időn belül már beszélt a magyar követség konyhájáról. Akkoriban még kevesebb magyar borunikumot lehetett a fogásokhoz párosítani, de azért akadt néhány bemutatásra érdemes példány. Az egykori diplomata most újabb küldetést, illetve lehetőséget kapott. Mint az interjúban említi, a kormány a borexport stratégiai tervének kidolgozásában kéri a közreműködését, de az országos szintű borimázs formálása sem áll távol tőle. Ha sikerül valamilyen áttörést, számottevő eredményt elérnie ezen a fronton, házioltárt állítanak neki minden pincében.

A legendás életutat maga mögött tudó Zwack Péter azt is el szokta mondani, hogy a bor számára örök szerelem. Így a nemes nedűkért aggódók biztosak lehetnek abban, hogy sokat próbál majd segíteni a hazai borok ügyén. Hiszen az igazi férfi mindent megtesz a szerelméért.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jó találmány az unikum!

Nyugodjon békében Zwack Péter!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés