Badacsonyi jégbor lett a Savaria Történelmi Karnevál hivatalos bora

2012. augusztus 14. 10:39
Az idei Savaria Történelmi Karnevál hivatalos bora a Borbély Családi Pincészet badacsonyi olaszrizlingből készített jégbora lett, melyet 12 magyarországi borvidék 35 borászától beérkezett 84 borminta közül választottak ki.

Badacsonyi olaszrizlingből készített jégbor lett az idei Savaria Történelmi Karnevál hivatalos bora. A karnevál borát 12 magyarországi borvidék 35 borászától beérkezett 84 borminta közül választották ki, a versenyben a legtöbb pontot a badacsonytomaji Borbély Családi Pincészet badacsonyi olaszrizlingből készített 2009-es évjáratú jégbora kapta, így egy éven át ez a nedű viselheti a karnevál legjobb bora címet – közölte Szommer Ildikó karneváligazgató, aki maga is részt vett a zsűrizésben.

A legjobb fehérbor ifjabb Kiss István bora egy Balaton-melléki 2011-es évjáratú juhfark a Szent István Borházból, a legjobb vörösbor a balatonfüredi-csopaki Feind borház 2009-es cabernet franc bora lett. A rozé kategóriában  az etyeki Vabrik és Fia Pincészet kékfrankos rozéját ítélték legjobbnak. A média bora Desics György 2011-es cabernet franc-ja lett.

A Savaria Történelmi Karnevál borát minden évben  okleveles borbíráló vezetésével választja ki a felkért zsűri, a verseny eredményét a karnevál megnyitója után a Borok utcájában hirdetik ki. Az idei Savaria Történelmi Karnevált augusztus 24. és 26. között rendezik meg a vasi megyeszékhelyen, az eseményre a három nap során százezer látogatót várnak.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés