2010 - Egy pocsék évjárat legjobb borai

2012. szeptember 25. 16:20

Bordogság blog
Bordogság
Ezeket a borokat tudnám kiemelni: Kikelet Váti Hárs-Furmint, Somlói Apátsági Pince Tramini, Bott Furmint Birtok, Szecskő Julianna és Losonci Parola.

„Ebben az évben az amúgy igen mostohán kezelt és szerintem alulértékelt félédes és félszáraz kategória szólt igazán nagyot. Amellett hogy mindegyik kiváló borászok munkáját dicséri, szerintem ez annak is tudható be, hogy ennek a cudar évjáratnak a legszebb ellensúlya a kisebb-nagyobb mértékben jelen lévő maradékcukor volt. Ezeket a borokat tudnám kiemelni: Kikelet Váti Hárs-Furmint, Somlói Apátsági Pince Tramini, Bott Furmint Birtok, Szecskő Julianna és Losonci Parola.

Olyan borokkal is találkoztam, ahol megmaradtak az éles-rideg savak, de összességében szép borok lettek és nagyon »megbocsájtható« áron kerültek a polcokra, ilyenek többek között a Tokaj Nobilis és Légli Géza birtokborai. Én személy szerint azt is sokra értékelem, hogy elismert és népszerű pincészetek - tudván, hogy minőség esés lesz a sokéves színvonalhoz képest - mégis kihozták a dűlős boraikat, mint a Nobilis Barakonyi Hársa és Demeter Zoltán Szerelmi Hárslevelűje. Mindkettőnél érezhető visszaesés van az előző évjárathoz képest, mégis dicséretes módon magas szinten tudták tartani a minőséget.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában