Ki lesz az év bortermelője 2012-ben?

2012. november 8. 16:57
Megvan mind az öt név, aki esélyes arra, hogy ő legyen 2012-ben az év bortermelője. Vajon ki lesz az? Áts Károly Tokaj-Hegyaljáról? A badacsonyi Borbély Tamás? Dúzsi Tamás, a szekszárdi rozékirály? Gálné Dignisz Éva, a szigetcsépi terroir nagyasszonya? Vagy a szekszárdi Heimann Zoltán?

A Magyar Bor Akadémia idén már huszonkettedik alkalommal adja át az Év bortermelője-díjat azoknak a borászoknak, akiket borászok, borszakmabeliek, szakácsok, étteremvezetők, sommelier-k és egyéb borkedvelők erre a díjra jelölnek. November 7-én este kiderült, ki az az öt borász, aki közül egy biztosan az év bortermelője lesz 2012-ben.

Az első név Áts Károly. A Royal Tokaji főborásza már harmadszorra szerepel a top5-ben, aszúi és kései szüretelésű Áts cuvée-je a rendszerváltás óta meghatározzák a borvidék arcát. A második név nagy meglepetés: a badacsonyi Borbély Tamást még nem jelölték erre a díjra, pedig családi pincészetével nagy célokat tűzött ki maga elé.

A harmadik név közismert, hiszen a szekszárdi Dúzsi Tamás volt az, aki széles tömegeket nyert meg itthon a rozénak. Negyedikként és negyedszerre került be a top5-be a szigetcsépi Gálné Dingisz Éva, akinek borászata megbízhatóan szállítja a jó minőségű borokat. Ötödikként annak a Heimann Zoltánnak a neve van a kalapban, akinek a családja már tíz generáció óta műveli a szőlőt a szekszárdi lankákon.

2011-ben a szekszárdi Vida Péter, 2010-ben a dél-balatoni Légli Ottó, 2009-ben az egri Lőrincz György kapta a díjat.

Hogy végül ki lesz az Év bortermelője-díj nyertese 2012-ben, az december 7-én derül ki. Ha azonban Ön úgy érzi, nem kérdezték meg, de szavazna, most megteheti.

Ön szerint kié legyen a díj?

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában