Bacsó András 2011-ről
A Bortársaság tokaji videókörképe ezúttal a tolcsvai Oremust mutatja be. Bacsó András, a birtok főborásza először a tolcsvai Mandolás-dűlőbe vitte a látogatókat, ahol a Mandolás-furmintról beszélt, és a dűlő riolitos-obszidiános alapkőzetét is megmutatta. A borász megfokolta a szőlőt is: 15-ös alkoholpotenciálú már, amiből bár nagyon jó száraz bort lehetne készíteni, de az alkohol várhatóan magas értéke miatt mégsem teszik.
A 2011-es évjárat Mandolásáról Bacsó András azt mondta, számára egy meglepően ideális száraz bor, egy nagy álom, hogy az ember ilyet el tud készíteni.
Összesen 1 komment
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászólás szerkesztése
Bejelentkezés