Magyar palack lesz az új száraz tokajiból?

2012. december 22. 10:33
Jásdi Istvánnak annyira megtetszett az új száraz tokajis palack, hogy a komolyabb magyar fehérborokat mind ilyenbe tenné. Szepsy István szerint ez egy óriási ötlet, de kérdés, látnak-e benne fantáziát a termelők.

Mint arról az Inforádió Hordóminta magazinja beszámolt: Jásdi Istvánnak annyira megtetszett az új száraz tokajis 0,75 literes palack, hogy felvetette Szepsy Istvánnak, mi lenne, ha a komolyabb magyar fehérborok is ezt a palackot kapnák.

Jásdi István az Inforádió kérdésére elmondta: várja, hogy miként reagálnak az ötletre a hegyaljai, illetve az ország más vidékein lévő borásztársak. Jásdi elképzelhetőnek tartja, hogy az első időkben a száraz furmintok, a minőségi olaszrizlingek, illetve az Egri csillag néven bevezetett fehér házasítások kerülnének ilyen palackba. Hozzátette: nagyon fontos, hogy ennek a palacknak ne csak formai, vizuális üzenete legyen, hanem minden esetben kapcsolódjon hozzá a magyar minőség biztosítéka is.

Szepsy István szerint óriási ötlet Jásdié, ha meg lehet valósítani, ha látnak benne fantáziát a termelők. A palack jelenlegi gyári elnevezése 0,75 literes tokaji palack, de könnyen át lehetne nevezni magyar palackká – ehhez azonban egyeztetni kellene azokkal a tokaj-hegyaljai borászokkal, akik ma már használják ezt a palackot.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon jó ötletnek tartom.

Véleményem szerint a fehérborok lehetnek azok, amikkel igazán be lehet törni a nemzetközi piacra.

Nagyon jó vörösek is készülnek nálunk, de a francia, olasz, spanyol vörösek sokkal jobban ismertek.

Fehérborból viszont nagyon sok kifejezetten jó minőségre képes magyar fajta van: hárslevelű, furmint, kéknyelű, juhfark, zenit, cserszegi fűszeres, zengő, leányka és még lehetne sorolni.

Ezek olyan fajták, amikkel, mint igazi magyar termékekkel be lehetne törni - sok éves munkával - a nemzetközi piacra, és meg is tudnánk különböztetni magunkat az egyéb fehérektől.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában