Idén Kardos Gábort vették fel a Juniborba

2013. január 1. 20:56
A fiatal borászokat tömörítő Junibor egyesület elnöke, Árvay Angelika a Vinoportnak adott interjújában elmondta: 2012-ben a mádi Kardos Gábort vették fel tagjai közé.

A fiatal borászokat, borászok gyermekeit tömörítő Junibor egyesület idén is bővítette létszámát: 2012-ben Kardos Gábor mádi borászt vették fel tagjaik közé. „Szigorú azonban a rendszer, az összes juniboros kétharmadának kell támogatnia a jelentkezőt ahhoz, hogy tag válhasson belőle. 2012-ben is több jelölt volt, de csak egyiküket tudtuk felvenni: Kardos Gábort, a Tokaji borvidékről” – mondta el a Junibort elnöklő Árvay Angelika a Vinoportnak adott interjújában.

„A 2000-es évek közepétől fokozatosan egyre több teret kaptam a kis családi pincénk életének irányításában. A szigorúbb terméskorlátozás, többszöri fürtválogatás, szelektíven végzett többszöri szüret alkalmazásával igyekszünk rendkívül jó területi adottságainkat optimálisan kihasználni. Célunk elsősorban karakteres, száraz fehérborok és késői szüretelésű desszertborok készítése” – áll a Kardos Szőlőbirtok honlapján.

Kardos Gábor száraz birtokbora, kései szüretelésű bora és aszúja mellett a Padihegy- és a Betsek-dűlők terméséből önálló bort is készít, melyek a DiVinóban meg is kóstolhatók.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában