Rókusfalvyval mindenki jól jár

2013. január 6. 18:29
»Én nem befektető vagyok, hanem annál jóval több« – érvelt Pali, aki egy személyben látja el a mintegy hathektáros birtok csaknem minden feladatát.

„»Csakhogy én nem befektető vagyok – mint azok, akikhez hasonlítani szoktak –, hanem annál jóval több« – érvelt Pali, aki egy személyben látja el a mintegy hathektáros birtok csaknem minden feladatát. (Közben azért felkapta a telefont és lerendezett pár ügyet valamelyik cégében.) »Reggel ötkor kijössz, felülsz a traktorra, és tizenegyig tiéd a világ« – mondta annyira csillogó szemmel, hogy szinte nyomban a szüreti felvonulás legszebb traktorára akartam pattanni. Nem tettem, a kutya vonyított, mi folytattuk a beszélgetést. (...)

Amire viszont Rókusfalvy Pál még vágyik, az a pezsgőkészítéshez szükséges eszközök teljes listájának kipipálása. Pincéjéből eddig két pezsgő került ki, de mivel van egy hektárnyi kiváló pezsgőalapanyagnak számító pinot noir-ja, és egyharmad hektárnyi, szintén a célnak megfelelő chardonnay-ja is, úgy érzi, van itt még merre lépni. Az első, 2010-ben kiadott, száz százalékban zöldvelteliniből készült pezsgő egyébként is csak véletlen volt. Legalábbis a fene sem gondolta volna, hogy ilyen kellemes ital lesz az, ami borként a borásznak nem tetszett. Természetesen Pali nem akar a Törley babérjaira törni, épp csak annyit akar minden évben, hogy legyen egy kis nyerspezsgő, ha azt kér a fáradt vendég a fogadóban.”

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában