Itt az első Etyeki Piknik

2013. január 18. 9:17
Január 19-én szombaton lesz az első Etyeki Piknik. A rendezvény a Kezes-lábost és a Pincefesztivált váltja fel, hogy ne két nagyrendezvényen, hanem négy kisebb és meghittebb rendezvényen lehessen ismerkedni az etyeki borvidék hangulatával és boraival.

Eddig évente kétszer volt fesztivál Etyeken, mostantól azonban négyszer lesz: igaz, nem olyan nagy, mint eddig, ám a lényeg pont a családias hangulaton és a rendszerességben rejlik. A cél az, hogy a látogatók Etyeket minden oldalról megismerhessék, és ne csak egy-két napra kösse le a figyelmüket. A fesztivált szervező Rókusfalvy Pál az Origónak azt mondta, hogy a 60 ezer látogatóval túl is nőtték magukat a nagyrendezvények.

Rókusfalvy szerint a fesztiválnak köszönhetően elérték azt, hogy Etyek felkerült a bortérképre, ám az 5400 hektáron megtartott rendezvényen lehetetlen volt mindig és mindenütt betartatni a magas minőségi követelményeket. Ezért már két éve megszületett benne a továbblépés gondolata, és ennek eredményeképp jött létre az Etyeki Piknik.

„A végső cél az, hogy egyszer majd ezekre a piknikekre se legyen már szükség, mert ha valaki gondol egyet, akkor az év bármely napján Etyekre látogathat, hiszen tudja, hogy ott stabil és minőségi gasztronómia és vendéglátás várja” – mondta Rókusfalvy.

Az első Etyeki Pikniket 2013. január 19-én, szombaton rendezik meg, ahol disznóvágással, kóstolókkal, sütés-főzéssel, zenei, kulturális és gyermekprogramokkal, valamint különböző etyeki és más Kárpát-medencei borokkal várják a látogatókat.

A következő helyszíneken zajlik majd az Etyeki Piknik, és a következő nem etyeki vendégborászok borait lehet ott kóstolni a helyieken kívül:

1. Gradowski-birtok
2. Garaguly-birtok és -borpince: Balla Géza Pincészete (Ménes-Arad)
3. Árpás László Sonkamester Pincéje: Szatmári Családi Pincészet (Szigliget), Tiffán Ede és Zsolt Pincészete (Villány)
4. Halmi-pince
5. Zarándok-pince: Karner Gábor Kézműves Borászata (Mátraalja), Losonci Pince (Mátraalja), Szecskő Pince (Mátraalja)
6. Szépvölgyön ÁT-pince: Somlói Vándor Pince (Somló)
7. Kácsor Kíra pince: Gál Lajos Pincészete (Eger)
8. Berényi-pince: Kislaki Bormanufaktúra (Dél-Balaton)
9. Debreczeni-pince: Ferenczi Szőlőbirtok (Szekszárd), Maurer Pincészet (Szerémség)
10. Krisán-pince
11. Rókusfalvy-birtok: Pók Tamás Pincéje (Eger), Kiss Gábor Pincészete (Villány)
12. TÉLIKÉK-pince: Centurio Szőlőbirtok - Ludányi Balázs (Gyöngyöstarján)

Az első pikniken az eddigi fesztiválokon használt Festiva-kártyákat nem lehet használni: csak készpénzzel lehet majd fizetni. A második piknikre már egy jobb, felhasználóbarátabb rendszert ígérnek a szervezők, úgyhogy őrizzék meg a kártyát.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés