Mire jó az olaszrizling?

2013. január 29. 11:07

Az olaszrizling egyszerre való fröccsbornak és nagy testű, komoly szárazbornak is, fogalmazott a HírTV-nek Pintér Zsolt, a Szent Donát Pincészettől.

2013. január 29. 11:07

2013. január 25-26-án első alkalommal nyílt meg a nagyközönség számára az ország legnevesebb, olaszrizlinggel foglalkozó borászait összegyűjtő rendezvény. Az Olaszrizling szerintünk keretében 31 borász mutatta be személyesen legújabb és kedvenc borait két csopaki helyszínen, a Szent Donát Pincészetnél és a Jásdi Pincében.

A sétáló borkóstolót nagy érdeklődés övezte, több mint 300 vendég fedezte fel az olaszrizling arcait és beszélgetett kötetlenül az összegyűlt borászokkal.

„Az olaszrizling a fő fehérszőlőfajtánk a Balaton körül és egyben Magyarországon. hatezer hektár található belőle az országban, és úgy gondoljuk, hogy méltán tudja képviselni hazánkat, mivelhogy fröccsbornak, illetve nagy testű komoly szárazbornak is való” – mondta a Hír TV-nek Pintér Zsolt, a Szent Donát Pincészet értékesítési vezetője.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik