Tiffán: Kikerülhető lesz az olasz borok magyarosítása

2013. március 7. 11:41
A CBA borversenyén Tiffán Zsolt a HírTV-nek arról beszélt, hogy megfelelő eredetvédelemmel, hálózattal és adminisztrációval kikerülhető lesz az, hogy a több százezer hektoliter importált bor egy részét átcímkézik, és magyar borként dobják a piacra.

„Minél több borosgazdának el kell érnie azt, hogy a bora a magyar piacon megjelenjen” – közölte Tiffán Zsolt villányi borász a Magyar Nemzet Online tudósítása szerint. Az országgyűlés szőlészeti-borászati albizottságának fideszes elnöke emlékeztetett: évente több százezer hektoliter bor érkezik külföldről az országba, az import egy részét átcímkézik, és magyar borként adják el.

„Közös összefogással, megfelelő eredetvédelemmel, megfelelő hálózattal, megfelelő adminisztrációval ez kikerülhető lesz. Ám ennél sokkal fontosabb, hogy az ágazat megfelelő támogatáshoz jusson, gondolok itt az adminisztratív terhek csökkentésére, hogy a gazdák lássák, a borokat érdemes nagy mennyiségben, jó minőségben, jó áron megtermelni, eladni – fogalmazott Tiffán Zsolt a HírTV riportjában.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában