Amikor Szepsy Istvánt kérdezik Szepsy Istvánról

2013. március 24. 14:29
A Furmint Február nagykóstolóján interjúvolta meg ifj. Szepsy Istvánt az apai örökségről és az apjával való közös munkáról a Borkultusz. Órási lehetőség számomra, hogy édesapámmal dolgozok, mesélt a mádi borász.

„A szőlőtermesztésben rengeteg olyan dolog van, amit nem tudok úgy értelmezni, mint amit ő napi természetességgel végez, még annak ellenére sem, hogy az időnk nagy részét együtt töltjük. A növény és a termőhely megértése, viselkedése a legfontosabb apa szerint” – mesélt a Borkultusznak ifj. Szepsy István arról, milyen együtt dolgoznia apjával.

„A borászati technológiában én nyitottabb vagyok új dolgokra. Nyilván tudom, hogy van egy alapvető, természetes borkészítési művelet, amibe a technológia segíthet. Én ezt a segítséget próbálom többször igénybe venni, apa ilyen téren zárkózottabb, nehezebben nyit a technológiák felé. Ő azt mondja, nem ezen múlik. Ez persze igaz” – fogalmazott.

A fiatal mádi borásszal nemrég a Mandiner is készített interjút a felvásárolt szőlőből, nagy palackszámban készülő Mád-furmint 2012-es új évjárata kapcsán.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában