Amikor Szepsy Istvánt kérdezik Szepsy Istvánról
„A szőlőtermesztésben rengeteg olyan dolog van, amit nem tudok úgy értelmezni, mint amit ő napi természetességgel végez, még annak ellenére sem, hogy az időnk nagy részét együtt töltjük. A növény és a termőhely megértése, viselkedése a legfontosabb apa szerint” – mesélt a Borkultusznak ifj. Szepsy István arról, milyen együtt dolgoznia apjával.
„A borászati technológiában én nyitottabb vagyok új dolgokra. Nyilván tudom, hogy van egy alapvető, természetes borkészítési művelet, amibe a technológia segíthet. Én ezt a segítséget próbálom többször igénybe venni, apa ilyen téren zárkózottabb, nehezebben nyit a technológiák felé. Ő azt mondja, nem ezen múlik. Ez persze igaz” – fogalmazott.
A fiatal mádi borásszal nemrég a Mandiner is készített interjút a felvásárolt szőlőből, nagy palackszámban készülő Mád-furmint 2012-es új évjárata kapcsán.
Bejelentkezés