Milyen bort igyunk húsvétra?

2013. március 28. 21:16

Bukovics Martin
Mindennapi Mousseux
Mondok párat, amit nyugodt szívvel ki lehet bontani, és húsvét mindkét napján akár megállás nélkül fogyasztani.
  • „Bármelyik Fuxli - Szerintem a szekszárdi siller 2012-es évjárata sokkal jobban sikerült, mint a 2011-es - de az is lehet, hogy időközben én szerettem meg a műfajt. A lényeg: mind a kilenc Fuxli kitűnően megállja a helyét a sonka mellett, sőt, konkrétan oda való, és egy palackkal még kevés is lesz. Hallod, Szazsó? (A Bortársaságban lehet venni ezekből a borokból.)
  • Egy jó tokaji furmint - Ezt nem kell magyaráznom, Tokaj ma képes és tud is 2500-3000-ért nagyon jó szárazat mutatni, és hülye, aki ezt nem kóstolja meg, mert ha az Alkonyi-Szepsy-etc. boszorkánykonyhákban gőzölgő tervek egyszer bejönnek, akkor most van az az időszak, amikor még jó áron kimagasló borokat is lehet venni. Nagyon tetszik a 2011-es Mandolás, a 2011-es Gizella birtokbor és a 2011-es Kikelet-furmint. Ezeket vegyétek.
  • Jó-jó, de valami vörös nincs? - De, van, Liszkay Mihály Giulia cabernet franc-ja 2011-ből. Vagy egy faluval arrébb - és most Monoszlóról Köveskálra megyünk - Pálffyék 2009-es cabernet sauvignonja. Egyik sem olyan, amit az ember a fajtától elvár, és pont ezért működik mindkét bor. 
  • Meg valami édes - Csak egy bort mondok most. Az egyik legjobb  ár-érték arányú hazai természetes édes bort. Az Oremus 2008-as édes szamorodniját.2500-ért ajándék. A pincénél kétszer is kóstolva nekem jobban tetszett, mint az aszújuk, pedig az sem megvetendő. Igyátok, vegyétek.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés