Lázár: Minden segítséget megad a bormarketinghez a kormány

2013. április 12. 12:24
Lázár János államtitkár szerint a bormarketing, azaz a minőségi magyar borok ismertebbé tétele bel- és külföldön nem pénzkérdés, mivel erre rendelkezésre állnak az anyagi források.

Minden segítséget megígért a kormány részéről Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár ahhoz, hogy a magyar borok világhírűvé válhassanak. Az államtitkár pénteken Budapesten egy borjoggal és bormarketinggel foglalkozó szakmai konferencián elmondta: az országnak minden adottsága - talaj- és éghajlati viszonyai, valamint borkultúrája is – megfelelő ahhoz, hogy jó minőségű borokat állítson elő, ám ezeket külföldön is ismertebbé kell tenni, meg kell változtatni, hogy „a magyar borok csak Magyarországon legyenek világhírűek”.

Lázár János rámutatott: a bormarketing, azaz a minőségi magyar borok ismertebbé tétele bel- és külföldön nem pénzkérdés, mivel erre rendelkezésre állnak az anyagi források. Az államtitkár hangsúlyozta: Magyarországnak borbarát kormánya van, amely gondolatvilágában és érzelmeiben a vidéket és az agráriumot képviselő, a borászokat tisztelő kormány.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában