Bor

2013. április 26. 12:39
Hajlamos vagyok csak azért is nagyüzemi-újvilági chardonnay-t és cabernet-t inni, arról legalább tudom, hogy finom lesz, és nem savanyú meg bizonytalan, amit pusztán az ideológia miatt kéne tisztelnem.

„több érdekes fejlemény is van ezzel az itallal kapcsolatban. például most már nemcsak írni, olvasni sem szeretek, nem is bírok róla, messze kerülöm, a szaknyelv már-már annyira felidegesít, mint a hülyéket, akik azonnal sznoboznak, ha nem tudják értelmezni a ropogós savak szókapcsolatot. na engem nem az ilyen hergel, hogy a búsba ne lennének ropogósak a ropogós savak, hanem az erőltetett hasonlatok vagy mik. az olajos rongy meg a többi.

olyan egyforma lett minden mondat valahogy. azt sem szeretem, amerre megy a dolog a borbuzi körökben. nyilván én is a természetesség híve volnák amúgy, de a költészetet, az ezotériát és a fanatizmust hagyjuk már a picsába tényleg. tisztára megvadulok tőle, hajlamos vagyok csak azért is nagyüzemi-újvilági chardonnay-t és cabernet-t inni, arról legalább tudom, hogy finom lesz, és nem savanyú meg bizonytalan, amit pusztán az ideológia miatt kéne tisztelnem. jó-jó, sarkítok, de mégis.

és van még az is, hogy ha beülök például a dropshopba, szinte mindig külföldit iszom. igaz, nem azért, mert a magyarban nem bízom (venni azt veszek kilencven százalékban, bár főként bejáratott nevektől, a fenének van kedve kísérletezni), hanem mert a világ tágas és színes. tegnap este is milyen fasza volt a kaliforniai noble vines 446 chardonnay. semmi különös, csak éppen minden a helyén van benne, és ez elég napjainkban.”

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában