A robosztus tanninok ideje lejárt

2013. május 31. 14:57

Sztanev Bertalan
Borászportál
A fogyasztók az érthetőbb, de tartalmas borokat keresik, ahol a gyümölcsös jelleg, a zamatok gazdagsága jobban érvényesül.

„Ennél is nagyobbat szólt az idei Pannon Bormustra eredménylistája, ahol a vörös csúcsborok kategóriájában Szekszárd gyakorlatilag lesöpörte az egész mezőnyt, mivel a 15 csúcsvörös közül 9 e bortermő-vidékről származik. A borszeretők ilyenkor lázas munkában próbálják érzékszerveikkel a híreket utolérni, és megérteni a sikert. Az elért sikerek nem egy bizonyos jól sikerült évjárat eredménye, hanem egy nagyon tudatos munka gyümölcsei.

A Szekszárdi borvidék talaja kedvez a gyümölcsösebb, mégis kellően tartalmas borok készítésének, s az itteni termelők valószínűleg már tudják, a robosztus tanninok ideje lejárt. A fogyasztók az érthetőbb, de tartalmas borokat keresik, ahol a gyümölcsös jelleg, a zamatok gazdagsága jobban érvényesül. A borok jobb érthetőségét segíti a nagyon tudatos hordómenedzsment. A nagyobb hordók és a hosszabb idejű érlelés lehetővé teszi a borok megfelelő fejlődését, a csersavak élvezetes lekerekedését.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában