Alsóvárosi svábok vagyunk

2013. június 13. 9:31

Ifj. Márkvárt János
Bortársaság
Gyerekkorom óta dolgozom, hajnalban megyek, délben otthon pihenek, este végzek a szőlő között. Szekszárdi vagyok, borász, szőlész, földműves.

„Nagyapámmal kezdtük ’96-ban. Ő 86 évesen is gazdálkodik, kaszál és folyóbort készít. 81 évesen még országos kaszáló versenyt nyert, nagyon büszke vagyok rá. Alsóvárosi svábok vagyunk, nyakas fajta. Nem mindenben értünk egyet nagyapával.

Én mára 3,2 hektáron, a saját kezem munkájával készítek palackos borokat, ő maradt a folyóbornál, azt csinálja a lehető legjobban. Én például csak minden második sort szántom, az övét megismeritek, minden sorközt felszánt a szőlőben. Itt nőttem fel, ismerek minden szakadékot, szőlőt, kaszálót. Gyerekkorom óta dolgozom, hajnalban megyek, délben otthon pihenek, este végzek a szőlő között. Szekszárdi vagyok, borász, szőlész, földműves.

Élvezhető, jó bort készítek. A címkét egy barátom rajzolta. Nem grafikus, de jó tetováló. Nincs rajta a nevem, valahogy nem alakult ki, mióta nagyapámmal külön úton járunk. Ha valakit érdekel, hátul megtalálja: ifjabb Márkvárt János vagyok.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában