Megvan, mit kell enni ezentúl Badacsonyban

2013. július 4. 8:53
A borászokat tömörítő Badacsonyi Kör sztárséfekkel együttműködve megalkotta azt a jellegzetes badacsonyi ételt, amit büszkén oda lehet tenni a badacsonyi borok mellé. Az új étel a badacsonyi halderelye nevet viseli.

A badacsonyi halderelye kecskesajtos harcsaderelyéből, hallevesből és zöldségekből áll. Különlegessége, hogy a derelye tésztájánál a kéknyelű szőlőfajta zsenge levele az egyik hozzávaló, így ha valaki frissen szeretné elkészíteni, télen aligha próbálkozhat. A Badacsonyi Kör az elkészült receptúrát, leírással és fényképekkel igyekszik minél több étteremnek eljuttatni. Remélik, hogy a Vendéglátóipari Főiskolák és Szakközépiskolák tananyagában is szerepelni fog majd a következő tanévtől kezdve.

„Büszkék vagyunk rá, hogy a séfeknek egy olyan ízig-vérig badacsonyi ételt sikerült megalkotniuk, amelyet jó eséllyel megkedvelhetnek az éttermek és a háziasszonyok is. Így a badacsonyi borok mellett a Badacsonyi halderelye lehet a régió nagykövete a gasztronómiában” – mondta az új ételről Váli Péter, a Badacsonyi Kör egyik borásza.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában