Én, az EU és az IMF

2013. július 8. 12:33

Jásdi István
Komment.hu
Büszke vagyok, hogy tekintélyes mértékben járultam hozzá, hogy Magyarország kikerült a túlzottdeficit-eljárás alól.

„Tulajdonképpen büszke vagyok, hogy tekintélyes mértékben járultam hozzá, hogy Magyarország kikerült a túlzottdeficit-eljárás alól.

Nem csekélység egy mikro-vállalkozástól, meg egy önmagát éppen csak fenntartani képes apró borász-egyesülettől. Két és félmillió nem egészen egy év alatt, a fölött a több tízmilliónyi Áfa, nyereségadó és miegymás fölött, amelyet egy ilyen nyolc-kilenc főt foglalkoztató kft, egy-két nyugdíjas által működtetett, „agyontámogatott”, jogszabály követő családi vállalkozás a közösbe rendszeresen befizet. Szóval nem a bankok és a multik.

A Borterasz építési engedélyéhez össze kellett vonnunk a ház körüli szőlőinkből három telket. Ügyvédi költség, ilyen-olyan földhivatali díjak, de a dolog fél év alatt elintéződött. Az Építési Osztály készséges volt, gyors építési engedély, utána alig két év 2010 végéig, a külön történetbe illő pályázat megfelelő fázisba érkezéséig, majd maga a jó minőségű kivitelezés néhány hónap. Állt a tájba illő, elegáns kóstoló-étterem. Már csak annyi volt hátra, hogy a Földhivatalnak benyújtsuk az elkészült épületnek és részeinek a vázrajzát. Benyújtás, pánik.

Az épület egy része rányúlik a szőlő művelési ágként nyilvántartott telek részletre, és miután ez eddig elkerülte az illetékes építési hatóság és a saját figyelmünket is, nem kezdeményeztük előzetesen a művelési ágból való kivételét. Maga a Földhivatal meg honnan értesült volna róla, az ő embereik nem járnak errefele, nem nézegetik egyéb hatóságainknak – a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának – készített légi felvételeket, de még a Google Maps-on sem számlálják meg az itt fellelhető tőkéket. Most, hogy magunk értesítettük a szabályszegésről, elemében van. Az ügyvédet azzal riogatják, hogy akár bontást is elrendelhetnek. Ő azt javasolja, pereljük az Építési Osztályt, mert a mulasztás tőlük indult, hiszen nem kérték az építési engedély egyik módosításához a művelésiág-változtatást. Nem visz rá a lélek. A legsegítőkészebb eljárást tőlük tapasztaltam. A kislány, akire meg ráverhetnék a balhét, kisbabát vár.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akinek hivatalt adott, annak észt is ad az Isten!?

Nem értem, hogy miért kell egymást ilyen ügyekkel szopatni.

Belevágott, kockázatot vállalt, beletette a pénzét. Aztán egy nyomi alaki hiba miatt most már elérik, hogy aki vállalkozni akart az is le legyen húzva a mocsárba és végleg elveszítse a kedvét.

Itt lehetne sokat fejlődni, elsősorban a hivatali hozzáállás megváltoztatásával.

sajnálom, remélem happy end lesz a vége azért

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés