Arrafelé Lexus terem

2013. július 24. 16:08

Ripka Gergely
Táncoló Medve
Sokat kéne törnöm a fejem, hogy felsoroljam azt a két-három borászatot, akik Villányban komolyabb megújulást, stílusformáló ambíciókat tudnának fölmutatni.

„Villány mintha egyre kevesebb meglepetést okozna nekünk. Attól tartok egy kezemen meg tudom számolni, hány villányi bor volt rám komolyabb hatással; ahhoz pedig igen sokat kéne törnöm a fejem, hogy felsoroljam azt a két-három borászatot, akik Villányban komolyabb megújulást, stílusformáló ambíciókat tudnának fölmutatni. Rácz Miklós Tamás - akinek a borairól ez a poszt is szól - ilyeneket mond például, hogy a szőlőben arrafelé Lexus terem. Sokatmondó megjegyzés, a borok árai sem szemérmeskednek sokszor (a termékpaletta alsóbb, de főleg középső árszínvonalán fájóan tátongó űrrel).

De vajon a nagyzolási hóbort mellé társul-e a pincékben értékteremtő szándék? Valahogy mintha a vérfrissítés, az újító kedvű, világlátott utánpótlásból is kevesebb lenne Villányban, mint más fontos borvidéken. Fecskéket lehet látni, ha nagyon körbenézünk, közéjük tartozik például a szerény diósviszlói borász is. Rácz Miklós Tamás még az út elején jár. A Matiasnál dolgozik és közben saját pincéjében hangolja a borokat egyedire. Az új évjáratokról ezek voltak a benyomásaim.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában