A magyar borászok megismerhetők

2013. július 29. 19:35

Jekl Béla
Bama
Remélem, szívesebben választják azt a palackot, amelyről tudják, kik készítették a tartalmát. A külföldiek arc nélküliek, nem lehet tudni, kik állnak mögöttük.

„– Hogy lehetséges, hogy az egyik legismertebb villányi borász nem tősgyökeres villányi?

– Pécsett születtem, de nem szerettem volna elhagyni a megyét, így Villányba költöztünk, ahol minden adott volt, hogy egyik legnagyobb szenvedélyemmel, a szőlővel és a borkészítéssel foglalkozhassam, egy ideje már a családommal együtt, ami szintén nagyon fontos számomra. Egyébként a legtöbb népszerű villányi borász eredetileg szintén nem idevalósi.

– A villányi borászokat ismerve úgy tűnik, összetartó társaságról van szó.

– Talán tényleg nagyobb az összetartás, mint másutt. Soha nem voltunk irigyek egymásra, de mindenki igyekezett a másiknál jobbat csinálni: így születtek meg az egyedi borok, nálunk például az egykor méltatlanul elfeledett, ma már hungarikum kadarka.

– Mivel győzné meg a vásárlókat, hogy ne a külföldi borokat emeljék le a polcokról?

– A bor bizalmi termék. A magyar borászok megismerhetők, ezt követően pedig, remélem, sokkal szívesebben választják azt a palackot, amelyről tudják, kik készítették a tartalmát. A külföldiek arc nélküliek, nem lehet tudni, kik állnak mögöttük. A Pannon Borműves Céh tagjaként is ezt vallom.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában