Mit kell inni a Várban?

2013. szeptember 12. 14:53

Alföldi Merlot
Gault&Millau
Ha a vörös mainstreamben szeretnénk lubickolni, akkor a mostani éllovasok: Takler, Heimann, Sauska. Ha gazdaságosan szeretnénk inni, akkor a balatonit.

„Nemrégiben tartottunk egy belső szavazást arról, hogy idén melyik borászatoktól ittuk a legjobb borokat, és az eredmények örömteli konvergenciát mutattak: Tokaj Kikelet (Lónyai Hárslevelű, Szamorodni), Weninger (Spern Steiner Kékfrankos, Merlot), Villa Sandahl (Capuccino Oil, Magic Rain). Sajnos ennek a mezőnynek jó ha felével találkozhatunk a Borfesztiválon: a Kikelet Pincét a Kézművesborok képviseli (97-es stand), a Weninger Pincétől csak az alapkékfrankos lesz kóstolható (Bortársaság, 98-as stand), a Villa Sandahltól semmi. (...)

Ha a vörös mainstreamben szeretnénk lubickolni, akkor a mostani éllovasok: Takler, Heimann, Sauska. Ha gazdaságosan szeretnénk inni, akkor a balatoniak tűnnek a legjobb választásnak: Feind, Villa Tolnay, Kislaki Bormanufaktúra és Válibor. Ha a kézműves a zsánerünk - vagy akit irritál a kézművesezés, annak legyen inkább kispince jófej borásszal & fenntartható szemlélettel -, akkor a válogatottat a 97-es standnál (Kézműves borok) találjuk: Kikelet, Kislaki Bormanufaktúra (Légli Géza), Losonci Bálint, Orsolya Pince, Ráspi, Szecskő Tamás, Szentesi József (Borászok Borásza 2013) és a Bukolyi Családi Pince (ex-Gróf Buttler).”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában